GRADJANI O NAJVAŽNIJIM KAPITALNIM PROJEKTIMA

VRANJE

 

Grad Vranje je od strane Evropskog PROGRES-a izabran za pružanje tehničke podrške u izradi Plana kapitalnih investicija koji finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada RS, a sprovodi UNOPS.

 

Polazeći od činjenice da je Vranje jedan od prvih gradova koji je izradio PKI, pristupilo se reviziji Plana za period od 2016. do 2020. godine.

U centralnoj pešačkoj zoni u Vranju  organizovano je anketiranje građana o najvažnijim kapitalnim projektima.

Građani su se, između ostalog, izjašnjavali o opremanju Slobodne zone, proširenju deponije Meteris, izgradnji kompleksa bazena u Vranjskoj Banji, rekonstrukciji ulice Bora Stanković” i opremanju zgrade Pozorišta.

Građani su birali i najvažnije oblasti u koje treba ulagati. Lokalni razvoj i prostorno planiranje, komunalna delatnost, putna infrastruktura, razvoj poljoprivrede i turizma, zaštita životne sredine, razvoj kulture, bili su neki od ponuđenih odgovora.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović je rekao da Plan kapitalnih investicija ima posebnu ulogu u unapređenju kreditne pozicije lokalne samouprave na tržištu i povećanju šansi da se dobije eksterna ekonomska pomoć i privuku domaće i strane investicije.

“Plan kapitalnih investicija je ključni dokument za efektivno višegodišnje planiranje infrastrukturnih i drugih kapitalnih investicija”, dodao je Stevanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare