Grad Vranje za samozapošljavanje izdvaja 300.000 dinara

VRANJE

Grad Vranje raspisao je Javni poziv za nezaposlene koji su evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Vranje za dodelu subvencija za samozapošljavanje koja iznosi 300.000 dinara. Poziv se odnosi na pokretanje delatnosti u oblastima proizvodnje, zanatstva i usluga, sa posebnim naglaskom na teže zapošljive kategorije: mladi do 30 godina, žene, dugoročno nezaposleni (duže od 12 meseci), osobe sa invaliditetom, Romi i ostali.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se kao jednokratna pomoć za osnivanje radnje, zadruge, drugog oblika preduzetništva ili privrednog društva, pod uslovom da osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Nezaposleni koji dobije ovu subvenciju mora obavljati registrovanu delatnost i plaćati doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci od početka rada.

Subvencije/novčana sredstva se mogu koristiti za nabavku nove opreme, mašina, uređaja za rad, o čemu korisnik subvencije mora priložiti odgovarajuću finansijsku dokumentaciju u vidu fakture i otpremnice, kao i izvoda sa bankarskog računa po izvršenom plaćanju dobavljaču za isporučenu opremu/sredstva za rad.

Korisnik subvencije za samozapošljavanje će Ugovorom potpisanim sa gradom, preuzeti obavezu o minimalnom periodu trajanja poslovne aktivnosti, nemogućnosti otuđenja nabavljene opreme i slično. Sredstva se ne mogu koristiti za nabavku motornih vozila.

Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja. (kraj)DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare