Fondacija Ana i Vlade Divac: Mladi lideri iz Vranja imaju novu priliku da upravljaju omladinskim fondovima

VRANJE

Mladi iz Vranja i Sremske Mitrovice imaju priliku da postanu članovi odbora Omladinskih fondova u svojim sredinama i dobiju fond vrednosti od 7.000 dolara kojem isključivo može da upravlja odbor koji čini osam mladih ljudi. Pozivaju one ,,koji smatraju da mladi treba više da utiču na donošenje odluka u svojoj lokalnoj zajednici” da se prijave do 1. jula, saopštili su iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Početkom leta trebalo biće formirani novi odbori, a potom će odbori sastavljeni od izabranih mladih lidera raspisati javni poziv za podnošenje predloga projekata i samostalno odlučivati o dodeli sredstava omladinskim inicijativama. Odbori će samostalno upravljati čitavim procesom, navode iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

,,Pozivaju se zainteresovani mladi ljudi iz Vranja, Sremske Mitrovice i naselja koja pripadaju ovim gradovima, uzrasta od 18 do 32 godine, koji su zainteresovani da postanu članovi odbora, da se prijave na https://www.divac.com/Omladinskifondovi do 1. jula. Oni koji imaju prethodno iskustvo u radu u svojoj lokalnoj zajednici i imaju želju da započnu dugotrajnu saradnju sa vršnjacima iz regiona Zapadnog Balkana na razvoju zajednice i pomirenju posebno se podstiču da se prijave. Za odabrane članove odbora Omladinskih fondova biće organizovane dve obuke posebno osmišljene da im pomognu da steknu veštine upravljanja projektima i da im omoguće da pruže podršku grupama mladih koje će predlagati i sprovoditi projekte”, saopštili su iz Fondacije.

Podsećaju, da su u prvom ciklusu projekta, 2023/24. godine, odbori u Vranju i Sremskoj Mitrovici odabrali i vodili 15 projekata koji su imali za cilj podsticanje saradnje među mladima i unapređenje kvaliteta njihovog života, promovisanje jedinstva i pozitivnih promena kroz organizovanje aktivnosti usmerenih na sport, umetnost i kulturu, obrazovanje, zaštitu životne sredine i sl. Pored toga, članovi Odbora su stekli lidersko iskustvo i imali priliku da sarađuju sa mladim ljudima iz regiona Zapadnog Balkana.

Fondove za mlade u ovim gradovima su pre godinu dana osnovali Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), sa ciljem da podstaknu saradnju mladih i povećaju učešće mladih u procesima donošenja odluka, kao i da unaprede kvalitet života mladih u regionu Zapadnog Balkana. (kraj) DC/LJS

unnamed.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare