Ekološki ustanak Vranje: Nema krivično odgovornih za izlivanje mazuta, štite se pojedinci

VRANJE


Iz Ekološkog ustanka Vranje saopštili su da su dobili odgovor od Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju da za curenja mazuta iz kotlarnice kod Stare štamparije koje se desilo u januaru ove godine nema krivičnog dela, a samim tim i odgovornih za ovaj događaj.

Navode da su mašine ,,Novog doma” dva sata radile na saniranju štete i zasipanju ulice peskom, a tek nakon prijave, skoro 2 sata i 30 minuta od curenja mazuta na teren je izlašla policija.

,,Odgovorno lice je po saznanju da mazut curi iz kotlarnice moralo da obavesti policiju kako bi osigurala mesto ekološkog akcidenta jer je u pitanju veoma zapaljiva materija koja je mogla dovesti i do eksplozije. Slučaj ne samo da nije prijavljen, nego je vršeno i prikrivanje tako što je ulica zasipana peskom. Iz odgovora OJT-a vidimo da je to urađeno odlično jer policija i republički inspektor mazut nisu pronašli na ulici”, rekli su iz Ekološkog ustanka.

U odgovoru je OJT naveo da nema krivičnog ili prekršajnog dela jer se mazut nalazio u dvorištu ,,Novog doma” i nije iscureo na ulici. Pored toga nema kako ističu sankcija ni za to što curenje nije prijavljeno policiji od strane odgovornog lica iz ,,Novog doma”.

,,To što smo videli mazut na ulici, što je zabeleženo kamerama, što je incident prijavljen dva sata kasnije od strane građana, a ne odmah nakon curenja od strane odgovornog lica iz Novog doma – za policiju, ekološkog inspektora, tužilaštvo nije relevantno. Niko ne snosi odgvornost za izlivanje mazuta, niti za prikrivanje samog incidenta. Koga štiti policija, ekološka inspekcija i tužilaštvo? Po Ustavu Republike Srbije trebalo bi građane, a kako vidimo iz odgovora štite se pojedinci. Šalje se poruka odgovornim licima da bez obzira na to kakav prekršaj naprave neće snositi posledice i da nastave da rade bez bojazni da će ikada biti sankcionisani za svoju nestručnost, nesposobnost i neodgovornost. Kada će institucije početi da rade u službi gradjana?”, pitaju iz Ekološkog ustanka Vranje. (kraj) DC/SM

FB_IMG_1718278756771.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Novica Mitic
Novica Mitic
1 mesec pre

Na celo tuzilastva je najnepismenija,korumpirana i direktno zavisna gosp.Danijela Trajkovic.Od Vranje su napravili “DOLINU GLADI”,bezakonja i deponiju kokaina.Hitna njena smena i njena odgovornost je put vracanja institucija gradjanima Vranja.