Grad Niš uklanja balon salu

NIŠ

Na mestu gde je bula postavljena Balon sala u parku Svetod Save stoji polurasturen objekat. Njegova demontaža započela je juče, a danas je zalosno kako jedan objekat u kome su se odvijale sportske aktivnosti godinama izgleda.

Uklanjanjem sale izvršava se rešenje koje su investitori primili još 2006. godine.  Razlog je građevinska dozvola koju je Uprava za planiranje i razvoj grada  poništila. Rešenje je izvršno i pravosnažno a izvršenje je bilo odlagano iz proceduralnih razbvoga.  Dozvola je izdata 2004. godine, ali je poništena kada je grad Niš vratio školski zemljište na upravljenje. Ceo postupak je trajao dve godine.

„ Zemljište je vlasnštvo grada Niša. Grad je dao osnovnoj školi Sveti Sava na korišćenje na 99 godina. Raskinuo je ugovor. Samim tim je došlo do toga da investitor više nije imao zemljište . Kad nije imao zemljište ne postoje elementarni uslovi da dobije građevinsku dozvolu, kaže šefica građevinske inspekcije Marina Živulović Petrović.

Investitor Zoran Manitašević, vlasnik preduzeća Asko invest koje je sklopio ugovor sa školom Sveti Sava i fiinsnirao izgrardnju tih objekata kaže da je odluka o rušenju protivpravna i da je građevinska dozvola izdata osnovnoj školi Sveti Sava koja je u pravno formalnom smislu investitor, kao i da su objekti izgrađeni u skladu sa zakonom.

 

„Objekti su izgrađeni na osnovu građevinske dozvole iz 2004. godine osnovnoj Školi Sveti Sava. Da je građevinska dozvola ukinuta , bila je važeča kada je sve izgrađeno, da je zemljište gradsko, sudska presuda postoji da je zemljište školsko, I u krivičnom postupku smo oslobođeni odgovornosti jer je sve urađeno po građevinskoj dozvoli, i glavnim projektima, što je glavni argument bio za rešenje o rušenju.

Investitor kaže da će podneti krivične prijave protiv lica koja su otpočela uklanjanje.

Uprkos njegovom negodovanju šefica građevinske inspekcije kaže da se uklanjanje objekata nastavlja.

Pravna zavrzlama ili nezakonito postupanje – kako god, ali slika je tužna.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare