Gosti iz Rusije i Azerbejdžana na Festivalu „Most“

VRANJE

Od 20. do 22. septembra, Vranje će biti domaćin Filmskog festivala „Most“. Na prvom sastanku Organizacionog odbora, razgovaralo se o detaljima manifestacije koja će u gradu pod Pržarom biti prvi put održana.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić kaže da je Vranje poznato po Školi animiranog filma i festivalu ,,Dokument“, a organizovanjem ove manifestacije želja je da Grad  još bolje bude pozicioniramo na filmskoj mapi Srbije.

„To je osnovni cilj, a drugi je da uključimo što veći broj mladih ljudi. Sam naziv festivala je simboličan jer mostovi povezuju, a mi upravo kroz ovu manifestaciju želimo da u Vranje dovedemo stručnjake iz ove oblasti, koji će preneti znanje mladima. Očekujemo dolazak gostiju iz Rusije, Azerbejdžana i zemalja iz okruženja, a predavači će biti iz Srpske akademije nauke i umetnosti. Biće uključeni i ljudi iz Vranja, koji su postigli zapažene rezultate u svetu dokumentarnog i animiranog filma“, kaže zamenik gradonačelnika Antić.

Tokom trajanja festivala u prepodnevnim satima su predviđene radionice, a projekcije filmova biće na Trgu Staniše Stošića, u terminu od 20 do 23 sata.

Predsednik Organizacionog odbora festivala je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare