Glavna vest iz Vlasotinca o tome koje informacije ne dobija Štab za vanredne situacije

VLASOTINCE

“Opštinski štab za vanredne situacije ne dobija zvanične podatke institucija o broju preminulih osoba čija smrt ima veze sa COVID-om 19 i zbog toga nije u situaciji da daje ili komentariše takve podatke – kaže zamenik komandanta štaba Boško Stančić, navodi se u saopštenju sa tog štaba što je, po logici stvari, izgleda najvažnija vest danas iz Vlasotinca.

U toku jučerašnjeg dana, u COVID ambulanti Doma zdravlja u Vlasotincu zabeležen je blagi porast broja pacijenata sa respiratornim infekcijama, a od šestoro njih uzeti su brisevi i poslati dalje u Zavod za javno zdravlje Leskovac, saopštava Štab za vanredne situacije.

Pacijenti kojima je prethodnog dana potvrđena infekcija korona virusom i koji su sa lakšom kliničkom slikom, smešteni su u studentski dom kod Medicinskog fakulteta u Nišu, a zdravstveni radnici raspoređeni su u Nišku Banju.

“Fabrika Gruner od juče ne radi, a Elrad i Elrad WSS kontunuirano smanjuju proces rada, shodno preporukama Vlade i Kriznog štaba – kaže Stančić i apeluje na građane da poštuju preporuke o socijalnoj distanci, nose zaštine maske i rukavice, navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da Gruner, u kome su potvrdjena dva slučaja korona virusa a jedna radnica jutros umrla,o čemu je JUGpress pisao, prestao da radi tek juče.

Na sednici štaba doneta je odluka o nabavci dodatnih 200 litara etil alkohola i zaštitnih rukavica za Dom zdravlja. Danas se, u okviru kontinuirane dezinfekcije, težište stavlja na dezinfekciju prilaza bankama i pošti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare