Gimnazijalci odlaze na sportsku Olimpijadu

VRANJE

Na Međuokružnom takmičenju koje je održano u Sportskoj hali u Vranju košarkaška ekipa Gimnazije „Bora Stanković“ u ovom gradu plasirala se na Sportsku olimpijadu školske omladine.

Konkurencija je bila jaka. Učestvovale su ekipe iz Leskovca, Pirota i Pčinjskog okruga i svaku utakmicu vranjski gimnazijalci su dobili.

U finalu su u dramatičnoj završnici pokazali borbenost, znanje i iskustvo i pobedili ekipu iz Leskovca. Ta pobeda im je donela  prvo mesto i plasman na Olimpijadi koja će biti održana u maju u Novom Sadu.

U pobedničkoj ekipi su bili kapiten Vukašin Antić, Vukota  Veličković, Ivan Marčić, Mateja Arsić, Strahinja  Krstić, Vuk Stamenković, Veljko Jovanović, Nikola  Savić, Dušan Filipović, Lazar Stojiljković,Vukota  Stojković, Nikola Filipović i profesor Akeksandar Stanojković.

Profesor Aleksandar Stanojković se zahvali „predivnoj publici koja je sve vreme bila podrška timu“.

„U tako divnoj atmosferi pobeda je bila neminovna. Ovi momci su ponos naše škole i grada, a ja sam ponosan na njih. Ostaje nam Olimpijada, još jedno takmičenje u jakoj konkurenciji, i osvajanje medalje“, rekao je Stanojković.

Kapiten tima Vukašin Antić kazao je da put do Olimpijade „nije bio toliko težak.

„Ako izuzmemo poslednju utakmicu sa Leskovcem, sve je bilo rutinski. Ali, ipak, prijala nam je i ta utakmica jer nam je bila potrebna jedna ozbiljna ekipa i utakmica zbog pripreme za Olimpijadu“, izjavio je nakon pobede na turniru kapiten Antić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vukota Veličković.

„Prezadovoljan sam našim uspehom. Čestitao bih celoj ekipi koja je dala sve od sebe i podjednako učestvovala u mom uspehu. Zadovoljstvo je biti deo ovog tima“, rekao je Veličković.

Zadovoljstvo ostvarenim uspehom nije krila ni direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

„Još jedna potvrda velikog truda i rada kolege Aleksandra i velika spremnost i uspeh naših gimnazijalaca koji zaista imaju vodeću ulogu u sportu“, rekla je direktorka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare