Forum za razvoj preduzetništva

 

VLASOTINCE

Precizirani rokovi, smanjenje administracije I taksi, uniformni obrasci I povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg Foruma za razvoj preduzetništva koji su organizovali opština Vlasotince I Centar za razvoj Jablaničkog I Pčinjskog okruga, a kome su prisustvovali predstavnici privrede I javnog sektora.

“Ovo je sredina kojoj nikad nije manjkalo preduzetničkog duha, samo postoje periodu kada se on ispolji u punom svetlu ili se pritaji. U takvim periodima treba dati podršku tom preduzetničkom duhu Vlasotinčana. Zato smo i pokrenuli  ovaj projekat, kako bismo animirali ljude da se okrenu pokretanju sopstvenog posla i pružili im finansijsku i nefinansijsku potporu u tim naporima – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

vlasotince-forum-preduzetnistva-1 vlasotince-forum-preduzetnistva

Načelnica Opštinske uprave u Knjaževcu Emilija Tasić naglasila je da rad po sistemu “fali vam još jedan papir” mora postati prošlost.

“Skraćenje rokova, smanjenje troškova I činjenje kompletnog administrativnog procesa transparetnim  cilj je kome mora da teži svaka lokalna samouprava “, naglasila jeTasić.

Dugoroćni cilj poboljšanja rada lokalne samouprave I uvođenja elektronske uprave jeste jačanje konkurentnosti I privlačenje novih investitora jer on će otići tamo gde na brži, jednostavniji I jeftiniji način može da završi potrebnu papirologiju, složili su se predstavnici Evropskog progresa I NALED-a, Marko Vujačić I Vojislav Genić.

Direktor Centra za razvoj Jablaničkog I Pčinjskog okruga Biljana Stanković pozvala je predstavnike privrede da ukažu I na sve druge probleme koje imaju radeći sa javnim sektorom kako bi se formirao bolji poslovni ambijent.

Šef odeljenja za privredu, budžet I finansije opštine Vlasotince Marinko Đorđević naglasio je da ova opština intenzivno radi stvaranju uslova za sticanje sertifikata opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem I da je 60 posto tih preduslova ispunjeno.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека