Film “Toma” u Leskovcu

LESKOVAC

Na leskovačkom keju, gde je spomen bista Tome Zdravkovića preseljane pre nešto manje od dve godine iz gradaskog parka, danas su položeni venci povodom trideset godina od smrti ovog pevača.

Vence su položili  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, supruga pokojnog Tome Gordana Zdravković, producent Dragan Bjelogrlić, kompozitor Željko Joksimović, Aco Pejović, Milan Marić, Tamara Dragićević I  ostali glumci i članovi ekipe filma i menadžer Bane Obradović.

„Današnji dan smo posvetili liku i delu Tome Zdravkovića kako bismo mu odali zasluženo poštovanje”m rekao je Cvetanović.

Dodao je da 30. septembar nije izabran slučajno već da se danas navršava 30 godina od Tomine smrti.

“ Ljudi koji su pogledali film kažu da se radi o ostvarenju sa mnogo duše, a kako bi drugačije kada se dočarava život autora čiji je život bio satkan od ljubavi i tuge pretočene u najbolje pesme narodne muzike na prostoru nekadašnje Jugoslavije. A poznato je da je sve što je Toma radio počivalo na čistim emocijama,“ rekao je Cvetanović.

Producent Dragan Bjelogrlić je rekao da nije bilo lako napraviti film o „pesniku duše i tuge“  I dodao da da je , nakon ideje Željka Joksimovića,  iste sekunde pristao da se prihvati rada na ovom, projektu”.

Nakon polaganja venaca gradonačelnik Cvetanović je za sve članove koji su došli na projekciju filma priredio prijem u svom kabinetu.

Milan Marić, koji je na velikom platnu oživeo Tomu Zdravkovića se zahvalio domaćinima na dobrodošlici.

„Srećan sam i ponosan što sam ovde i ponosan sam što smo istrajali u ideji da napravimo film o čoveku koji je zaslužio da se o njemu snimi film. On je svojim stvaralaštvom i radom zadužio sve nas.” U Sportskom centru Dubočica prikazan je film “Toma” a karte su predhodnih dana na nekoliko punktova u Leskovcu besplatno deljene.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare