Festival “Zlatna pčelica” 21. decembra u Domu Vojske

NIŠ

Sutra će se u Domu vojske u Nišu održati 22 po redu Festival dečijih pesama “Zlatna pčelica”. Organizator Festivala je PU “Pčelica” Niš.

Prema rečima Svetlane Mitić, direktora ove ustanove, na Festivalu će nastupiti 33 mališana koji će izvesti 15 odabranih kompozicija. Neki od njih će biti solisti, ali biće i dueta pevaće i tria. Festival počinje u 19 sati.

“Na sceni će se pojaviti oko 50 do 60 mališana i to 33 koji će otpevati kompozicije, 20 mališana koji pevaju u Horu Zlatne pečelice i devojčice koje će igrati i pratiti soliste, a to su naše ritmičarke iz vrtića “Bambi””, kaže Svetlana Mitić. “Sva deca su iz svih naših 26 vrtića. U pripremi festivala i pripremi kompozicija radili smo sa njima puna dva meseca”, kaže Svetlana Mitić.

Publici će se predstaviti mališani uzrasta od tri do 6 i po godina .

“Na ovom Festivalu ove godine biće sve novo”, dodaje direktorka PU “Pčelica”. “Imaćemo veliki video bim na kome će roditelji, bake i deke, moći da prate nastupe dece.Mališani će biti svi u kostimima, ali je to tajna i o kakvim kostimima se radi publika će otkriti na sam Festival”.

Svi učesnici Festivala dobiće igračke, a za pobednike su obezbeđene posebne nagrade koje je pripremio sponsor festivala.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare