Počelo da radi klizalište na Čairu

NIŠ

Ljubitelji klizanja od danas imaju priliku da svoj hobi upražnjavaju u sportskom centru Čair u Nišu.  Klizališna sezona je danas počela i  „ledena dvorana“  je  prvog dana privukla zaljubljenike u klizanje.

 Kako kaže direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić, klizališna sezona je i ove godine kao i prošle počela 20.decembra, a završiće se, kaže on, u zavisnosti od vremena i temperature, ali se nada da će to biti marta kako bi se Nišlije što duže klizale. Kao ni početak sezone, ove godine nije menjana ni cena karata. Za sat vremena klizanja potrebno je izdvojiti 150 dinara, a sto dinara je iznajmljivanje klizaljki. Grupe u kojima ima 30 i više klizača imaju popust, pa sat na ledu plaćaju sto dinara, a iznajmljivanje klizaljki samo 50. Što zbog ljubavi prema klizanju,što zbog cene koja je i više nego pristupačna, tek na niškom klizalištu uvek ima puno klizača.

„Interesovanje za klizanje na ledu u Nišu postoji jer smo prošle godine imali, poređenja radi, 13.500 klizača. Očekujemo da ove godine prebacimo taj broj i postavimo neki sopstveni rekord“, kaže Dragan Perić. „ Do kada će raditi klizalište zavisi od vremena. Marta će sigurno biti otvoreno“.

Na klizalištu se organizuje i škola klizanja, a godine polaznika nisu ograničene, pa ima i onih mladih i starijih koji uče prve korake na klizaljkama. Cena škole klizanja je 2.000 dinara. Škola klizanja počinje 8.januara, traje sedam dana, časovi se održavaju svakog dana od 20,30 sati, a vikendom od 11.

Zajedno sa klizačima na ledu su i instruktori. Petar Petrović je jedan od njih. On je zadužen i za sigurnost klizača na ledu. Mora da vodi računa o tome da svi klizači budu bezbedni.

„Među Nišlijama postoji veliko interesovanje kako za rekreativno dnevno klizanje tako i za školu klizanje. Najvažnije je da slušaju instruktora, a sve ostalo se lako savlada. Ima padova tu i tamo, ali nije opasno. Doduše, deca lakše nauče da klizaju od starijih osoba, ali su i ovi jako uporni“, kaže Petar.

Smene klizanja, kako najavljuju, su radnim danima od 13.30 do 14.30 sati, zatim od 15 do 16, pa od 16.30 do 17.30, od 18 do 19 i od 19. 30 do 20.30 sati. Nedeljom prva smena počinje od 12 i traje do 13 sati, dok je škola klizanja otvorena od 20.30 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare