Tajna je u knjizi” : 55 Sajam knjiga u Nišu od 24. decembra

NIŠ

U Nišu će se od 24. do 30 decembra održati 55. Sajam knjiga. Otvaranje sajma  čiji je slogan “Tajna je u knjizi” zakazano je za ponedeljak u 18 sati a Sajam će  otvorti  romanopisac Vladimir Pištalo, dobitnik Ninove nagrade za književnost i jedan od najčitanijih srpskih pisaca

Na ovogodišnjem sajmu biće preko 60 izdavača. Tokom sajam biće priređen i prateći kulturno-umetnički program. Cena ulaznice je 120 dinara, a za grupne posete 70 dinara.

.“ I ove godine ćemo imati priličan broj izdavača na našem sajmu. Biće šezdesetak izdavača. Oni će verovatno dati veoma dobre novogodišnje popuste. Kad dođe kraj godine cilj izdavača je da proda što veći broj svojih izdanja iz tekuće i prethodnih godina kako bi ušli u nove izdavačke poduhvate u narednoj godini. Od Niškog sajma uvek postoje velika očekivanja , i kada su u pitanju izlagači jer je to drugi nejveći sajam posle beogradskog sajma”, kaže direktor Niškog kulturnog centra, organizator Sajma.

U prethodni godinama Sajam knjiga se održavao znatno ranije. Međutim ove godine , zbog zauzetosti hale Čair , u kojoj se sajam održava pomeren je za sam kraj godine.

“ Verujemo da će našim sugrađanima biti interesantno da neposredno pre novogodišnjih praznika imaju sajam u hali Čair i da umesto tradicionalnog novogodišnjeg vašara imaju prilike da kupe neku knjigu kao poklon prilagođen bilo najmlađim sugrađanima bilo ljudima koji vole da čitaju”, rekao je Srđan savić.

I ovoga puta na sajmu će biti predstavljeni izlagači koji su svake godine na Sajmu. Kako će biti zlagača iz susednih republika, Bosne i Hercegovine,  Hrvatske iCrne Gore, sajam ima međunarodni karakter.  

“ Pretpostavljamo da će sami izlagači imati svoje favorite koje će da predstave niškoj publici, zbogtoga što imaju određen broj fanova i zato što edovno prate mreže, oglašavaju se preko njih i imaju stalnu komunikaciju sa svojim čitaocima.”

Kao i svake godine u sajamske dane biće organizovani književni susreti, promocije, susreti  i druga prateća dešavanja.

Dodela tradicionalnih nagrada biće u sredu 26.decembra a dečji dan u četvrtak 27. Decembra.

Sajam će biti otvoren od 10. Do 20 časova. Cena ulaznica biće 120 dinara a za grupne posete 70 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare