LEPŠA ŠKOLA I TOPLIJE UČIONICE

LESKOVAC

Osnovna škola  „Vuk Karadžić“ je prva škola u 2016. godini na kojoj se počelo sa radovima termoizolacije zidova postavljanjem fasade sa stiroporom debljine 8 cm.

Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana, pa se očekuje da će škola „Vuk Karadžić“ dobiti novi izgled sredinom februara.

Vrednost ugovora je 3,2 miliona dinara, a izvođać radova je firma Dekoform d.o.o. Jajinci, Beograd.

Za program unapređenja energetske efikasnosti na objektima u javnoj svojini finansijskim planom ALER-a  predviđeno je 32.000.000 dinara, to jest  4 miliona više nego 2015. godine.

„Pored ove škole, u potpunosti smo spremni da počnemo sa radovima na energetskoj sanaciji u sledećim školama: Vuk Karadžić u Čekminu (stolarija i fasada), Vuk Karadžić u Pečenjevcu (zamena stolarije) i srednja škola u Grdelici (stolarija i fasada). Ono što bih još jednom ovom prilikom želeo da naglasim jeste da je grad Leskovac protekle tri godine uložio mnogo kako bi uslovi u skolama bili što bolji“ , rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova.

Lokalna samouprava je pomagala školi u svim akcijama koje su dosad sprovođene, reč je o uvođenju parnog grejanja u Bobištu, opremanju produženog boravka, opremanju matematičkog odeljenja, rekao je direktor škole “Vuk Karadžić” u Leskovcu Nenad Ivanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare