Elisa u zemlji čuda-likovni konkurs za mlade

LESKOVAC

Udruženjegrađana Girls Can Do Horror sprovodi volonterski projekat “Elisa u zemlji čuda – izložbeni prostor za mlade” koji je prošao selekciju na konkursu “Šta nam teško” i podržan je u okviru projekta “Nacionalni program volontiranja mladih Mladi su zakon 2021”.  

Cilj je postavljanje izložbe mladih umetnika ispod 30 godina, ali i onih zapostavljenih, tako da je međugeneracijska saradnja dobrodošla.

Pozivaju se mladi umetnici, dizajneri, aeromodelari i ostali kreativci da se jave preko Instagram profila @girlscandohorror i @harlequeenstudio radi učešća na izložbi. Tema izložbe je letenje, ali ne samo u smislu avijacije, nego i fantastike. Potrebno je zapratiti gore navedene Instagram profile i tagovati svoj rad sa @harlequeenstudio @girlscandohorror #Elisauzemljičuda #ŠNT. Rok je 10. oktobar 2021.

SVE aplikacije i pregled radova za predstojeću izložbu “Elisa u zemlji čuda” planiranoj za sredinu oktobra 2021. vršiće se ISKLJUČIVO onlajn u naredne dve nedelje bez ličnih kontakata i sastanaka a visok standard odabira radova obezbediće kustos-senior, akademski slikar i restaurator Dragan Jović Lisica.

Od umetnika koji se prijave se očekuje da razmišljaju kreativno i slobodno potraže inspiraciju u naučno-fantastičnim i fantastičnim filmovima, hororu, bajkama, mitovima i legendama, ali i u prirodnim naukama i istoriji, posebno istoriji avijacije.

Datum i mesto održavanja izložbe biće naknadno objavljeni u skladu sa epidemiološkim merama, najkasnije do kraja oktobra 2021.

Konkurs „Šta nam teško“ u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon 2021” sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare