Ekonomsko osnaživanje žena privrednica

LESKOVAC

Projekat „Postanimo jače, znanjem do uspeha” realizuju Privredna komora Srbije i udruženja poslovnih žena iz Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva, Niša i Leskovca, uz finansijsku podršku Nemačke razvojne saradnje. 

U cilju većeg ekonomskog osnaživanja žena privrednica, podstreku za započinjanje sopstvenog biznisa, doprinosu njihovom samopouzdanju, povećanju vidljivosti žena privrednica i preduzetnica i mogućnostima za ulazak u velike kompanije i trgovinske lance, Privredna komora Srbije u saradnji sa 6 udruženja poslovnih žena organizovaće miks različitih aktivnosti koje će se sastojati iz edukativnih radionica i mentoringa i B2B dogadjaja u Privrednoj komori Srbije. 

Implementacija aktivnosti u okviru Projekta doprineće povećanju održivosti kompanija kojima upravljaju žene, povećanju broja zaposlenosti, ali i povećanje učešća žena u ukupnom broju mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i u BDP Republike Srbije. 

Cilj projekta je i veća vidljivosti projektnih aktivnosti, odnosno predstavljanje uspešnih priča i kompanija koje vode žene.

Privredna komora Srbije ovim Projektom želi da žene privrednice postanu jače i da prošire svoje poslovne kapacitete.

 Projekat će biti implementiran kroz dve faze: organizacija edukativnih radionica i mentoring za žene učesnice Projekta, kao i B2B događaj u Privrednoj komori Srbije, na kome će se učesnice projekta susresti sa predstavnicima velikih kompanija i trgovinskih lanaca.

Nakon organizacije Info dana na kojima će biti predstavljen značaj projekta i očekivani rezultati, udruženja poslovnih žena organizovaće edukativne treninge i mentoring za privrednice na kojima će naučiti kako uspešnije poslovati, kako se izboriti sa svakodnevnim izazovima i kako se pripremiti za ulazak u velike kompanije i trgovinske lance. B2B će predstavljati rezultat edukativnih i mentoring aktivnosti i predstavljaće priliku da se žene učesnice Projekta direktno umreže sa predstavnicima velikih kompanija i trgovinskih lanaca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare