Počinje „Svetosavska nedelja“

VRANJE

Od sutra pa u narednih sedam dana Vranje će biti u znaku tradicionalne prosvetne, kulturne i duhovne manifestacije „Svetosavska nedelja“.

U utorak, u 19 časova, u sali Pozorišta „Bora Stanković“ manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Slobodan Milenković. Nakon toga prigodnu besedu imaće  episkop vranjski Pahomije.

Istog dana biće otvorena izložba pod nazivom „Kulturno i duhovno blago Manastira Sv. Prohor Pčinjski“, posvećena 950. godišnjici izgradnje manastirskog zdanja.

Za sredu, 22. januar, u 13 časova, u zgradi pozorišta prof. dr Maja Anđelković održaće predavanje na temu „Studenički tipik“.

U 18 sati planirana je predstava „Princ se neće vratiti“ u izvođenju vranjskih glumaca.

Nakon toga u 19,30 sati u Pozorištu „Bora Stanković“ biće održano književno veče Dragana Velikića, na kome će biti predstavljen roman „Adresa“.

U okviru programa namenjenog đacima gostovaće pisci za decu Gordana Vlajić, Violeta Jović, Žikica Dimitrijević i Stevan Milošević.

U vranjskom pozorištu, 23. januara, u 20 sati, biće održan koncert Danice Krstić.

U Domu vojske, 24. januara, tačno u podne biće odigrana predstava Predškolske ustanove „Naše dete“ pod nazivom „Putuje bez puta i put se za njim rađa“.

U 19 časova na programu će biti predstava „Svetosavski put“ učenika OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji i polaznika Regionalnog centra za talente. Sledi potom koncert Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Vranju.

U Galeriji Narodnog univerziteta, 25. januara, planirano je otvaranje izložbe likovnih radova učenika vranjskih škola. Događaj je predviđen za 12 sati.

Sat kasnije u vranjskom teatru biće održan program „Učenici Svetom Savi u čast“ i promovisan list „Srećni Dani“.

Povodom „Svetosavske nedelje“ najboljim učesnicima na konkursima biće uručene nagrade

Na programu je i koncert Jadranke Jovanović.

Duhovna akademija Eparhije vranjske biće održana, 26. januara, u 19 časova, u Pozorištu „Bora Stanković“, a na kojoj će govoriti njegovo preosveštenstvo vladika vranjski Pahomije.

Na Savindan, 27. januara, u prisustvu članova Odbora, u Hramu Svete Trojice u Vranju biće obavljeno rezanje slavskog kolača.

Proslava u školama počeće tog dana u 11, a u 20 časova biće priređen Svetosavski bal na kome će najboljim pojedincima i kolektivima biti uručene tradicionalne prosvetne nagrade „Sveti Sava“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare