Gradonačelnik Vranja organizovao sastanak o kvalitetu vazduha u tom gradu

VRANJE

Na današnjem sastanku koji je gradonačelnik Slobodan Milenković održao sa saradnicima analizirano je stanje kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja. 

Konstatovano je da je Vlada Republike Srbije utvrdila listu kategorija kvaliteta vazduha prema kojoj Grad Vranje spada u drugu kategoriju, što znači da je svrstan u red gradova sa boljim kvalitetom vazduha. 

Rečeno je da su svi posmatrani parametri u zakonskim granicama i da prema rezultatima merenja, nije bilo značajnijeg odstupanja kvaliteta vazduha u Vranju. 

Pored toga, izvršena je analiza izveštaja Zavoda za javno zdravlje Vranje sa predloženim merama. 

Kako ne bi dolazilo do zagađenja vazduha potrebno je gasiti individualna ložišta, proširiti sistem centralnog grejanja, povećati energetsku efikasnost objekata kako bi bila što manja potrošnja fosilnih goriva za zagrevanje. 

Po merama izveštaja Zavoda za javno zdravlje, kao energent treba koristiti ekološki prihvatljiva goriva poput bio mase. 

Sastanku su prisustvovali načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Boban Antanasijević, član Gradskog veća za ekologiju i zaštitu životne sredine Danijel Vasiljević, v.d. direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju Svetlana Stojanović i direktor JP „Novi dom“ Goran Petrović. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare