Donacija za Kliniku za ginekologiju u Nišu

NIŠ

Niška Klinika za ginekologiju  dobila je dva nova ginekološka stola i jedan KaTeGe aparat. U pitanju je donacija društveno odgovorne kompanije, kojom će nega pacijentkinja biti na znatno višem nivou, rekao je direktor UKC Niš, Zoran Perišić. Jedan ginekološki sto biće postavljen u radnoj ambulanti, a jedan u ambulanti za sterilitet. KTG aparat koji je klinika takodje dobila neizostavan je za pracenje bebe u toku porodjaja.Donacija je stigla iz Kompanije Džonson elektrik, a Klinici je donaciju uručio direktor kompanije Saša Mladenović.

 “Smatram zdravstvenu zaštitu žena i dece najvažnijim segmentom rada UKC u Nišu i moja je obaveza kao direktora da učinim sve da se poprave uslovi na Klinici za ginekologiju koji moraju da budu mnogo bolji. Naredne godine ćemo puno raditi na popravljanju uslova na ovoj Klinici a što se tiče opreme ona će stizati  i iz Ministarstva zdravlja i od strane kompanija ali i ljudi dobre volje i hvala svima koji žele tako nešto da učine. Džonson elektrik nam je po ko zna koji put izašao u susret, počev od primarnog do tercijelnog zdravstva”, kazao je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš ističući da će saradnja sa ovom kompanijom biti nastavljena i u budućnosti

                           Docent dr Dejan Mitić, direktor Klinike za ginekologiju UKC Niš je istako da se radi o donaciji opreme koja je Klinici neophodna dodajući da unazad deset godina na oprema na ovoj klinici nije zanavljana.

                          “Donacija se sastoji od dva ginekološka stola za preglede.Jedan se nalazi u radnoj ambulanti, a drugi u ambulanti za sterilitet. Treća stvar koja je donirana je KTG ili kardio topografski aparat koji je esencijalna stvar u praćenju beba u toku porađaja.Ovim podižemo  kvalitet usluga za naše pacijentkinje i činimo sve da bi se one osećale vrednim dok borove kod nas i da vide da se lekari trude oko njih kako bi  bile u što boljim uslovima”, istako je docent dr Dejan Mitić.

                         Opremu je Klinici predao direktor Džonson elektrika Saša Mladenović.

                      “Kompanija Džonson elektrik je u proteklih osam godina uvek podržavala lokalnu zajednicu svojim  programom donacije i humanitarnim akcijama.Ovo nije ni prva ni poslednja akcija kojom ćemo pomoći zdravstveni sistem u Nišu. Sigurni smo da će ova oprema pomoći da se pacijenti koji budu na Klinici bolje osećaju”, kazao je Mladenović.

                         Na niškoj Klinici za ginekologiju godišnje se odradi oko 250 ciklusa veštačke oplodnje, a do sada je ove godine obavljeno 3 150 porodjaja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare