Džentlmeni na vespama poslali predivnu sliku iz Niša u svet

NIŠ

     

Preko 40 motociklista, uglavnom na vespama i u odelima sa leptir mašnom, prodefilovali su gradom kako bi skrenuli pažnju na  bolesti prostate. Sakupljen novac biće doniran za pronalaženje leka protiv različitih bolesti muškaraca, a posebno onih koji su vezani za prostatu. Ova humanitarna vožnja ima važnu poruku a to je da se podigne svest o zdravlju muskaraca, naročito svest o preventivi tumora prostate, ali da se istovremo skrene pažnja i na sigurnu vožnju. Akcija se održava pod nazivom Distinguished Gentlemans Ride, a istog dana kada se vozi u Nišu vozi se u još 107 zemalja u svetu. Organizator ove humanitrane akcije u Nišu je Vespa klub Naisuss.

      „Ova tradicionalna akcija se održava u celim svetu u isto vreme, a važno je naglasiti da je humanitarnog karaktera i prikuplja se prilog za borbu protiv raka prostate. To je osnovni motiv, a drugi motiv je širenje svesti uopšte o zdravlju i prijateljstvu. Želimo sa ovog prostora da pošaljemo u svet predivnu sliku, ali i važnu poruku. Želimo da pokažemo i da ljudi koji voze motocikle jesu i džentlemi“, kazao je  Slavoljub Stanković, počasni predsednik Vespa kluba Naissus.

     Moto Vepa kluba Naisuss je „bezbedno sa stilom“, pa i ovoj akciji može da se pridoda taj moto.

    „Važno je imati stil kada voziš, ponašati se u skladu sa tim i sa svojim izgledom. Za ovu priliku smo  i obučeni malo drugačije nego obično. Zbog samog naziva akcije trudimo se da budemo obučeni kao džentlmeni, da damo svemu i taj pečat i svečarski upriličimo celu akciju. To je samo još jedna dimenzija  više “, dodaje Slavoljub Stanković.

       I to je u skladu sa akcijom Distinguished Gentlemans Ride koja ima svoja pravila, a jedno od njih je da vozači moraju da budu obučeni u odela koja su, ako je to moguće napravljena od tvida, da ispod sakoa imaju prsluke, a najvažnije je da voze sa leptir mašnom.Ako se tome pridoda i lula onda je slika potpuna.

       Ulicama Niša prodefilovali su motocijli koji su gotovo eksponatske vrednosti, neki su ručno rađeni i prepravljeni, ali su uglavnom svi stariji a najviše ih je iz sedamdesetih i osamdestih godina, mada ima i starijih.

      Akcija Distinguished Gentlemans Rideje krenula u Australiji 2012.godine, a sada simulatno traje u celom svetu, od Amerike do Evrope, a suština je u tome da svi vozači u isto vreme istog dan sedaju na svoje motore i kreću u vožnju gradom.

    Do sada je ovom akcijom donirano preko 30 miliona dolara u čitavom svetu za borbu protiv tumora prostate. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare