Drastičan pad broja zaraženih u Vranju i Pčinjskom okrugu

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-BUJANOVAC-PREŠEVO-BOSILEGRAD-TRGOVIŠTE


Sa teritorije Pčinjskog okruga testirano je 265 osoba. Virus korona je registrovan kod 67 osoba, što je osetan pad broja zaraženih u odnosu na prethodne dane. Primera radi samo dan ranije evidentirano je 100 slučaja infekcije.

U Vranju je prepolovljen broj novih slučajeva. Juče je bilo 26, a u petak 55 novoobolelih.

Iz Vladičinog Hana je 14, Surdulice 10, Bujanovca devet, Preševa četiri, Bosilegrada tri i Trgovišta jedan zaražen kovidom-19, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U dve kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje u protekla 24 sata bitku sa virusom izgubila su tri bolesnika.

Ovde je hospitalizovano 78 pacijenata. Svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 50 osoba. Na bolničko lečenje primljeno je šest, a otpuštena su tri pacijenata.

U kovid ambulanti ATD u Vranju,  tokom jučerašnjeg dana obavljeno је 200 pregleda, od toga su 42 prva. Dečja kovid ambulanta primila je na pregled 18 predškolaraca i školaraca. Urađeno je 15 antigenskih testova. Otkriveno je devet zaraženih mališana do 7 godina i šestoro dece školskog uzrasta

Ne smanjuje se samo broj novozaraženih kornom već i onih koji dolaze na imunizaciju.

Juče je dato samo 15 doza vakcina građanima Srbije, kao i Severne Makedonije koji još uvek dolaze u Vranje na vakcinaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare