Dragica Nikolić delila novogodišnje paketiće deci iz hraniteljskih porodica

LESKOVAC

U Svečanoj sali Grada Leskovca podeljeno je stotinak novogodišnjih paketića deci bez roditeljskoj staranja. Radi se o akciji koju je organizovala Fondacija „Dragica Nikolić“ na nivou čitave Srbije, a Leskovac je prvi grad gde će se održati ova akcija. Podeljeno je 215 paketića i donacija u vidu odeće i obuće. Ovi pokloni su obezbeđeni u saradnji sa kineskim privrednicima koji posluju u Srbiji.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ovom prilikom izjavio da svako ko izmamljuje osmehe mališanima je veliki prijatelj našeg grada.

„Naš glavni zadatak jeste da se svakodnevno borimo za sreću i radost naših najmlađih sugrađana. Socijalna zaštita je jedan od prioriteta lokalne samouprave, i naša je obaveza da deci iz hraniteljskih porodica, kao jednoj od ranjivih grupa u sistemu socijalne zaštite, pružamo svu moguću ljubav, negu, dom, podršku i poverenje. Trudimo se sva deca sa teritorije grada Leskovca osete novogodišnju radost, da dobiju novogodišnje poklone i uživaju u dolazećim praznicima.“

Dragica Nikolić je naglasila da je ovo samo deo poklona koji će biti podeljeni u Leskovcu.

„Uz pomoć donacija naših vernih prijatelja privrednika iz Kine koji posluju u Srbiji samo za Leskovac je prikupljeno tri miliona dinara i to nije konačna suma, jer još uvek pristižu donacije. Zahvaljujući tome moći ćemo da podelimo jakne, pantalone, cipele, čizme, čime ćemo ove godine opremiti preko 2000 dece u Leskovcu i okolini.“

Savetnik za kulturu, turizam i obrazovanje ambasade Republike Kine Cui Jin Lan, poželela je svima srećnu Novu godinu i Božić.

„Kao mali znak pažnje naše ambasade podelili smo deci plišane igračke u obliku kineskih pandi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare