Dobitnicima uručena novinarska nagrada „Slađana Veljković“

VRANJE

Povodom uručivanja nagrada u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju organizovana je prigodna svečanost.

Priznanje za najbolju reportažu dobio je Zoran Šaponjić, novinar dnevnog lista Kurir.

On je nagrađen za reportažu „Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“.

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je novinarka Večernjih novosti, Daliborka Alihodžić, dok je nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima pripala Sanji Petrov, urednici portala „Slobodna reč“.

Odluku o pobednicima konkursa doneo je žiri u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Ljubica Zdravković Džonov, urednica RTV Vranje i Ljiljana Stojanović, urednica regionalne agencije Jugpress.

Obrazlažući odluku žirija Popović je rekao da nije bilo lako izabrati najbolje, jer je pristigao veliki broj radova iz cele Srbije i Severne Makedonije.

„Nije bilo lako ni ove godine istupiti od veoma važnog kriterijuma, a to je da li bi se Slađana složila sa našim izborom“, rekao je predsednik žirija

Laureatima je nagrade uručio Stefan Kostić, menadžer proizvodnje u kompaniji „Knauf insulation“, koja je generalni sponzor novčanog dela priznanja.

Dodela je organizovana na dan smrti novinarke čije ime nagrada nosi.

O njoj je na dodeli govorio kolega Radoman Irić.

Ovaj događaj je organizovao Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost uz partnerstvo i podršku grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare