Skupština usvojila rebalans budžeta grada Vranja za 2021. godinu

VRANJE

Najznačajnija tačka na današnjoj sednici lokalnog parlamenta bila je usvajanje Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja za 2021. godinu.
O tome je govorio gradski većnik za finansije i budžet Bojan Kostić.

„Ukupna projekcija budžeta predložna ovim rebalansom je 3.093.666.000 dinara i ona je manja za 267 miliona dinara u odnosu na inicijalni budžet. Kada smo donosili odluku o budžetu, planirana su sredstva u visini od 770 miliona dinara primanja od zaduživanja, od toga 100 miliona dinara za kapitalne investicije, 70 miliona dinara kratkoročna zaduživanja i 600 miliona dinara za refinansiranje postojećih kredita. S obzirom da su najbolje ponude za refinansiranje kredita dale banke kod kojih već otplaćujemo te kredite, nije ostvaren promet u budžetu, tako da je smanjen za taj iznos“, rekao je Kostić.

On je dodao da su značajno povećani prihodi od transfera za kapitalne projekte iz republike.

„Za rekonstrukciju bolnice i izgradnju kotlarnice obezbeđeno je oko 150 miliona dinara, rekonstrukciju vrtića „Dečja radost“ 20 miliona, izgradnju toplovoda u Vranjskoj Banji ostvaren je transfer u visini od 8,8 miliona, poboljšanje energetske efikasnosti objekata u vlasništvu fizičkih lica 2,5 miliona, komunalno opremanje Centra za vanredne situacije 15 miliona i za ulaganje u objekte osnovnih i srednjih škola 30 miliona dinara. Povećana su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije, sa kojom možemo da konkurišemo kod nadležnih ministarstava i donatora. Neki od značajnih projekata su rekonstrukcija Baba Zlatine ulice i Pribojčićeve kuće, izgradnja kanalizacije u naselju Palestina, postavljanje video nadzora na gradskim saobraćajnicama u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja“, rekao je gradski većnik.

Kostić je rekao da su za saobraćajnu infrastrukturu izdvojena sredstva u iznosu od 265 miliona dinara, a da učešće kapitalnih investicija u budžetu iznosi 630 miliona dinara, odnosno 20 odsto.

„Ukupni prihodi i primanja su 2.910.000.000 dinara, a rashodi iznose 3.045.000.666 dinara. Projektovani deficit je 134.828.000 dinara, odnosno 5 odsto u odnosu na prihode i primanja budžeta, što je za 35 miliona manje u odnosu na inicijalni budžet“, zaključio je Kostić.

Odbornici su prihvatili i odluke o usvajanju Planova detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom ,,Meteris” Vranje i naselja Soderce.

Usvojena su i Rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora pojedinih javnih ustanova.

Za v.d. direktora JU Pozorište ,,Bora Stanković” imenovan je Nenad Jović diplomirani ekonomista.

Za v.d. direktora JU „Narodni muzej“ Vranje Maja Aleksić diplomirani istoričar umetnosti.

Na mesto v.d. direktora JU ,,Narodni univerzitet” imenovana je Gordana Dimitrijević diplomirani filolog za srpski jezik i književnost. Za v.d. direktora JU Istorijski arhiv „31. januar“ imenovan je Borivoje Manasijević profesor razredne nastave, dok je za v.d. direktora JU „Škola animiranog filma“ imenovana Jasmina Stojanović diplomirani slikar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare