Đurić: U Kosovskoj Mitrovici nema mesta za podele, SZS da zaobiđe taj grad

KOSOVSKA MITROVICA

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Kosovska Mitrovica nije mesto za podele i poručio liderima Saveza za Srbiju (SZS), koje je nazvao „političkim profiterima i manipulantima“, da zaobiđu taj grad.

„Ako u drugim delovima Srbije neko i protestuje ili deli ljude po političkoj i drugoj osnovi, ovde tome jednostavno nema mesta“, rekao je Đurić za televiziju Prva.

On je kazao da mnogi žele iznutra da zloupotrebe i iskorste muku ljudi na Kosovu, te da je jedinstvo pitanje osptanka na toj teritoriji i da ne smemo da sebi dozvolimo luksuz da se delimo u takvoj sredini.

„Nijednom nisu došli da podrže narod u protestima protiv taksi, nijednom nisu došli da kažu nešto u odbranu Srba“, rekao je Đurić i dodao da je Kosovska Mitrovica srpska sredina u kojoj nema podela.

U tom gradu je za subotu, 2. februar, planirana protestna šetnja „Jedan od pet miliona“ koja, po rečima organizatora, ima za cilj da pokaže da se stanovnici tog grada, ali i ostalih sredina na Kosovu solidarišu sa ljudima i njihovim zahtevima u ostatku Srbije koji već nedeljama protestuju.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare