Jasenovik – danas pretakanje amonijaka iz druge cisterne

NIŠ

Za danas je zakazano pretakanje amonijaka iz druge cisterne na pruzi kod sela Jasenovik. Gradski Štab za vanredne situacije dobio je juče obaveštenje od kompanije „NCL“ da će njihove stručne ekipe u toku dana vršiti pretakanje amonijaka iz cisterne. Štab je zbog toga naložio preduzimanje svih neophodnih aktivnosti nadležnih službi za obezbeđivanje lokacije na kojoj će se pretakanje vršiti, kao i svih zakonom predviđenih mera očuvanja bezbednosti stanovništva u selu.

O detaljima i svim aktivnostima komandant štaba gradonačelnik Darko Bulatović sinoć je upoznao  meštane Jasenovika kako bi blagovremeno bili obavešteni o svim daljim aktivnostima.

Radnici Železnica Srbije uspeli su prošlog petka da podignu  i vrate na kolosek prvu cisternu, a u nedelju su podigli na platformu drugu cisternu koje su iskliznule iz šina i prevrnule se nedaleko od Jasenovika na pruzi Niš-Prahovo.

Ovoga puta neće biti evakuacije stanovništvo, koje je sada u svojim kućama,  jer za to nema potrebe, sve je bezbedno.

U prethodnim danima dva puta je vršena evakuacija meštana.

Komandat štaba Bulatović  rekao je  da što se tiče evakuacije  “ Sve je teklo kako valja i veoma sam zadovoljan. Postupak podizanja vagona bio je u nadležnosti specijalnih timova Železnica Srbije i to je bio zaista rizičan posao koji su oni posle 12 sati rada uspešno okončali”  

U Jasenovik je, kako je komandant {taba rekao,  stigao specijalni tim koji je angažovao privatni prevoznik NCL, čiji su vagoni ispali iz šina, kako bi obavio pretakanje amonijaka iz premeštenog vagona.

“Ove ekipe  će vršiti pretakanje iz vagona koji je podignut a sada se nalazi sa gornje strane pruge. Stabilan je i obezbeđen. Tada će pristupiti vagoni dizalice koji će nakon toga vagon pomeriti sa lica mesta i pruga će biti u funkciji”.

Nakon  odvoženja cisterne, radnici „Infrastruktura železnica Srbije“ saniraće prugu, koja tokom nesreće oštećena u dužini od 300 metara, nakon čega  bi  saobraćaj na ovoj pruzi, na relaciji Niš – Zaječar, trebalo da bude ponovo uspostavljen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare