Đorđević: U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu 51 osoba zaražena, svi sa lakšom kliničkom slikom

LESKOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorjdević

izjavio je da su u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu napravljene posebne zone za zaražene koronom i za negativne

On je rekao da da su u ovoj ustanovi pozitivni izdvojeni u crvenu zonu, negativni u zelenu, i da su svi imali lakšu kliničku sliku tako da se očekuje da vrlo brzo testovi tih 51 korisnika, budu negativni.

On je dodao da je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare na koronavirus pozitivno 268 korisnika i 78 zaposlenih, i da svi imaju lakšu kliničku sliku.

Đorđević je za TV Prva rekao da neki od zaraženih u ustanovama socijalne zaštite već imaju jedan negativan test, ali da će sa te liste biti skinuti kada i drugo testiranje bude negativno, a dodao je i da u domovima za nezbrinutu decu “uopšte nema virusa”.

Prema njegovim rečima 90 odsto zaposlenih koji imaju virus zarazilo se van posla, na bolovanju ili godišnjem odmoru, i bili su pozitivni prilikom obaveznog testiranja pre nego što su se vratili na posao, odnosno nisu ni ulazili u domove, niti su ugrozili korisnike.

Đorđević je rekao da su domovi za stare, prema instrukcijama još na početku epidemije, podeljeni na crvene, narandžaste i zelene zone, i da se korisnici koji se pokažu pozitivni na korona virus smeštaju u crvenu zonu, dok se oni koji su negativni i izlečeni smeštaju u zelenu zonu.

Prema njegovim rečima od marta su zabranjene posete domovima za stare i u njih niko sa strane ne može da uđe, i da su nakon završetka vanrednog stanja jedno vreme bile dozvoljene posete na otvorenom, što je takođe ukinuto.

Đorđević je rekao da u svim domovima postoji mogućnost da rodbina korisnika uz pomoć zaposlenih komunicira sa svojim najbližim preko video poziva, dok su u nekim ustanovama uvedeni video konferencijski pozivi.

Izvor : Novi magazin

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
metuzalemi rukovode gradom
metuzalemi rukovode gradom
10 Avgusta, 2020 7:53 pm

Sva trojica. Javna je tajna da ona opstaje na tajni nacin. Od ovoliko sposobnih mladih obrazovanih ljudi sa 40 godina u punoj snazi da rukovode gradom i institucijama mi u Leskovcu imamo metuzaleme i na celu grada i na celu bolnice i Doma zdravlja i Doma za stara lica i Doma ucenika i studenata i Muzeja I LKC, i svuda gde pipnes sve neki matori SNS kadrovi a SNS pri tom tvrdi, laze, da ima podrsku intelektualaca, da su njihovi clanovi masovno sa fakultetom, pa gde su sad da rukovode ovakvim institucijama?

tamo im je mesto
tamo im je mesto
10 Avgusta, 2020 10:17 pm

Znaci svim metuzalemima funkcionerima jeste mesto u Domu za stara lica.

Maxi
Maxi
10 Avgusta, 2020 6:38 pm

Zar direktorka Doma za stare još uvek nije dala ostavku, niti je smenjena? Ko štiti njenu neodgovornost i nesposobnost da obezbedi sigurnost ljudima koji su smešteni u Domu? Gradonačelnik…ministar ili neko treći?

Проститутки Бишкека
3
0
Ostavite komentar.x
()
x