DJB: Sa fakultetskim diplomama čistili nered u Medvedji

MEDVEĐA

Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» u Medveđi upozotio je us vom saopštenju da se javni resursi, programi i radnici ne smeju koristiti u stranačke svrhe.
“Povodom obeležavanje Dana planete Zemlje, 22. aprila aktivisti vladajuće stranke organizovali su čišćenje nagomilanog smeća u okviru turističkog kompleksa Sijarinske banje.
Svrha ovih aktivnosti je promocija vladajuće stranke, jer su mahom učesnici angažovani putem «Programa za ekonomsko osnaživanje mladih» koji promoviše zapošljavanje fakultetski obrazovanih kadrova. Ovim se potvđuje ranije izneta teza o kriterijumima za angažman, da ne postoji plan rada i zaduženja, da se ne očekuje usvajanje novih znanja i da je perspektiva stranačko zapošljavanje.
Pokret poziva sve ekološki svesne građane da se organizovano i individualno «bore» protiv nagomilanog smeća, a opštinsku upravu poziva da obezbediti uslove za odlaganje otpada, organizuje edukativne kampanje mladih i na selu, kao i jača svest o očuvanju životne sredine čime se mnogima može obezbediti posao.
Pokret ne želi da bude ironičan, ali «čišćenje» nije intelektualna aktivnost koju akademski građani treba da uče, jer se očekuje da su ekološku svest razvili pre sticanja diplome. Pokret očekuje odgovornu javnu upravu koja će uređenim sistemom odgovoriti na sve probleme iz komunalne delatnosti, podsticati otvaranje privatnih firmi za čišćenje i preradu sekundarnih sirovina, organizovanim prikupljanjem otpada. Takođe, očekuje se da ove stranačke aktivnosti nisu element pritiska na radnike JKP «Obnova» u Medveđi i hotela «Gejzir» u Sijarinskoj banji pošto već nekoliko meseci štrajkuju zbog neisplaćenih zarada”, navodi Dosta je bilo u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare