Deset godina vlasti SNS

LESKOVAC

Srpska napredna stranka sa svojim sadašnjim koalicionim partnerima i gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem obeležila je deset godina rukovođenja gradom. Manifestacija pod nazivom “Rečeno – učinjeno! Zato što volimo Leskovac!” održana je u Narodnom pozorištu. Okupljenima su se najpre obratio Dragoljub Đorđević, nekadašnji član Gradskog veća Grada Leskovca, rekavši da je Fond mladih talenata, osnovan na gradonačelnikovu inicijativu, bio ulaznica za rad u lokalnoj samoupravi.

„Rad u gradonačelnikovom timu neobično iskustvo i privilegija. Naučio sam tokom rada sa gradonačelnikom koliko je važno graditi vizije koje nisu zasnovane isključivo na ideološkim apstrakcijama, već sazdane i od praktičnih potreba građana. Imati sluha za javne interese i opšte dobro je postao imperativ u mom životu, zahvaljujući gradonačelniku.“

Milica Ristić Cakić, nekada članica kabineta gradonačelnika, a danas asistent na Ekonomskom fakultetu u Nišu naglašava da je u kabinetu gradonačelnika naučila da nije važno šta činite s vremena na vreme, već je važno je šta činite iz dana u dan i da ukoliko se niste posvetili nekom plemenitom cilju, niste ni počeli da živite.

„Stekavši ugled zbog valjanog rasuđivanja i vredno radeći na društveno odgovornom konceptu javne uprave, gradonačelnik je čitavom timu postavio veliki zadatak, da se civilizacija zasniva na integritetu uma i srca i akcije. Da se naše životno delo razvija sa radom i životom. Moje zadovoljstvo je bilo biti njegov učenik.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da je 2012. godine, kada su on i njegov tim preuzeli vlast, preuzeli su i veliku odgovornost.

„Od tada do danas sve smo radili isključivo u službi stanovnika Leskovca i okoline. Rekli smo tada da će Leskovac zahvaljujući našem predanom radu postati potpuno drugačiji, lepši, moderniji i razvijeniji grad. Deceniju kasnije rečeno je učinjeno, a naša dela govore i ostaju. Zajedno smo gradili, zajedno smo išli napred, zajedno nismo odustajali, prelazili smo sve prepreke. Nismo odustajali jer smo želeli da se u Leskovcu živi bolje, da se deca i mladi školuju, da svaki pojedinac ima mogućnosti za zaposlenje i razvoj, i da stariji žive dostojanstveno. Susreli smo se sa brojnim problemima koje smo uz veliki trud i napor uspeli da prevaziđemo i Leskovac postavimo na stabilne temelje. Te 2012. smo zatekli budžet grada sa dugom od oko dve milijarde dinara, a u poslednjih godinu i po dana i pored redovnog izmirenja svih obaveza svakodnevno na računu imamo između 850 i 950 miliona dinara. Danas 916,5 miliona dinara i to je pokazatelj da znamo i umemo da radimo. Podigli smo izdvajanja za sve oblasti i sveukupno poboljšali stanje u gradskom budžetu. U odnosu na 2012. kada je bilo 2,9 milijarde dinara, budžet za 2022. je skoro udvostručen sa 5,5 milijari, a za 2023. 5,9 milijardi dinara. Kada se osvrnemo i sagledamo sve, nakon decenije, Leskovac je postao grad u kojem se budućnost stvara. Danas je grad u službi svih svojih građana. Grad dobrih i ponosnih ljudi, koji je postao prostor za ostvarivanje snova i ideja. Svih 10 godina iza nas su decenija rada na budućnosti koju danas živimo. Decenija velikih dela, decenija uspeha, decenija ljubavi, najbolje godine našeg napredovanja! Decenija je prošla, ali nastavljamo dalje – u budućnost. Zato što volimo Leskovac.“

Gradonačelnik se zahvalio svim saradnicima, odbornicima, opoziciji na konstruktivnim kritikama, domaćim i inostranim preduzetnicima, medijima, predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i pomoći, porodici koju je okarakterisao kao oslonac i podršku, i konačno svim stanovnicima Leskovca zbog strpljenja, poverenja, saradnje i usmeravanja kroz kritike i ideje. Većina od pobrojanih su dobili zahvalnice za svoj rad, a gradonačelnik je dodao i da još mnogi zaslužuju zahvalnice, te da će im biti uručene naredne godine prilikom nekog novog susreta.

Vladika niški Arsenije, zahvaljujući se na priznanju, rekao je da mu je učinjena velika čast, kao i pre dve godine kada mu je Leskovac uručio Oktobarsku nagradu.

„Smatram da ni jedno ni drugo nisam zaslužio. Pre pet godina sam došao na čelo Eparhije niške, kojoj pripada i grad Leskovac, i već tada, na samom početku moje službe, gospodin gradonačelnik i njegovi saradnici, moja malenkost i moji sveštenici organizovali smo proslavu velikog jubileja – 500 godina Jašunjskih manastira. Već tada sam video da su Leskovčani, na čelu sa gradonačelnikom, vredni, pošteni ljudi, jednom rečju – domaćini. I sami smo svedoci da je za ovih deset godina mnogo u Leskovcu urađeno.“

Na samom kraju svečanosti zahvalnice su dobili i Aleksandra Miljković pomoćnik i dugogodišnji saradnik gradonačelnika i Perica Gavrilović, jedan od najbližih saradnika godinama. Kako je rečeno, oni su „gradonačelnikova desna i leva ruka, ljudi koji su uvek bili uz njega bez obzira na okolnosti da lli je na vlasti ili u opoziciji.“

Miljkovićeva je podsetila da je 19. marta 2009. godine prestao mandat tada prvom gradonačelniku Leskovca, Goranu Cvetanoviću.

„Ja sam mu tada poklonila jednu fotografiju na kojoj je bio njegov tadašnji kabinet. Na poleđini sam napisala „Do neke buduće saradnje“. Znala sam da će se ona desiti, ali ne i da će se dogoditi tako brzo, već za nekoliko godina, 6. novembra 2012. godine, baš na moj rođendan. Tada je Goran Cvetanović po drugi put postao gradonačelnik i evo već deset godina obavlja tu važnu funkciju u svom četvrtom mandatu. Poseban i važan jubilej kojim se retko ko može pohvaliti. Za proteklih 10 godina, ispisana je jedna knjiga. Večeras smo zatvorili njenu poslednju stranicu. Vreme je za novu!“ rekla je Aleksandra Miljković i uručula knjigu pod naslovom „Knjiga budućih uspeha“, naglasivši da su stranice knjige prazne i poručila gradonačelniku da već sutra krene da je ispisuje.

Zahvalnicu su večeras primili: Episkop niški Arsenije, predsednici Skupštine Dušan Cvetković i Aleksandar Đurović, zamenici gradonačelnika dr Dragan Jovanović, dr Ana Stojanović Janković, Goran Vukadinović, dr Lidija Dimitrijević, zatim lekari dr Aleksandar Stanković, dr Milan Petrović, dr sci. med. Saša Grgov, dr Predrag Ivanović, dr Miodrag Janković, dr Nebojša Dimitrijević direktor OB Leskovac. Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio i pojedinim članovima Gradskog veća: Nenadu Filipoviću, Draganu Saviću, Nebojši Kociću, Tomislavu Ljubenoviću, Božidaru Vučkoviću, Žikici Nestoroviću, Brankici Stamenković, Žarku Bogatinoviću, Dejanu Cakiću i Oliveri Pešić, kao i svojim pomoćnicima – Andrei Tošić, Kristini Vasiljković, Mini Cvetanović, a posthumno i Željku Kotlu.

Pojedinci koji su dobili zahvalnicu gradonačelnika za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji grada su Kosara Ilić, Gordana Savić, Sanja Conić, Marija Milanović, Suzana Grebenarević. Ivana Joksimović, Božidar Stojiljković, Dalibor Tričković, Miloš Cvetanović, Milenko Milenković, Novica Nikolić, Dragan Nikolić, Miroslav Alilović, Novica Živković, Danijela Petković, Nevenka Knežević, Božidar Đermanović i Zvonimir Šimunec.

Zahvalnice su pripale i institucijama: Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Vojska Srbije – Treći centar za obuku Leskovac, MUP Policijska uprava Leskovac, Vatrogasna spasilačka jedinica Leskovac, Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“, Dom učenika srednjih škola Leskovac, Gimnazija Leskovac, Narodni muzej Leskovac, Istorijski arhiv Leskovac, Centar za socijalni rad Leskovac.

Privrednici koji su dobili zahvalnice su: Prima Nova Leskovac, AUTOSTOP Interiors, Kompanija Aptiv, Jeanci Serbia DOO, Terastil d.o.o. Leskovac, Erenli DOO, YURA corporations DOO, IGM Mladost DOO, PWW DOO Leskovac, GAT DOO, Keramika Leskovac, DCP HEMIGAL, Metalkomerc DOO, Bane Komerc, Mlekara Gložane, Preduzeća za proizvodnju nameštaja MITA, METLA KOMERC DOO, STATOVAC, Klanica i prerada mesa Marinković, Mesokombinat, DOO Braća Đokić, MK DOO Leskovac, Budućnost – promet DOO, Expert DOO, MABO DOO, PR CRNI BRAVARIJA, AD Standard, Kanal IN d.o.o, Katalog DOO, Zemljoradnička Zadruga Moravac, Vule-komerc DOO, DITS Salon Nameštaja, Salon nameštaja 4M, Preduzeće za proizvodnju dečjeg nameštaja “Bebisnovi”, Home centar Vera, Preduzeće Stefaneli internacional, ASP Jugotrans, TUP Kanis, Frenki komerc Zagužane, DCM Poliklinika, Bebafarm, Veterinarska stanica Đura-VET d.o.o. Manojlovce, Hotel Bavka, Motel Predejane – DOO Pobeda, Groš HUP DOO, SUR ABC, Koliba Turs DOO, Hotel i restoran BELL INN, ZDK MEDIA Bilbord, Leskovačko pivo – Futurisimo DOO, Restoran „Tomina priča“, Restoran “Krčma”.

Zahvalnice su uručene i sledećim medijskim kućama: Radio televizija Srbije, Televizija Leskovac, Televizija K-1, Radio televizija 4S, Jugmedia, Jugpress i Nova naša reč (gradonačelnik i njegov “tim” ne znaju još uvek da su u pitanju dva odvojena medija a glavni i odgovorni urednik JEDINOG štampanog medija nije čak ni obavešten o ovomjh svetkovini) , Dnevnik juga, Stav, Info centar Juga, Pragmatikos, Rominfo medija, Televizija Vlasotince, Radio 016, Rešetka, Južne vesti, Sportska strana juga, Sportski žurnal, Večernje novosti, Media Centar 016 i dopisništvo Politike, Belle Amie, Zona Plus i Alo.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zna li neko
Zna li neko
1 godina pre

Da li je Milicin tata direktor poreske. I koji fakultet ima?