Bivši direktor ne ostaje u Centru za ekonomiku

LESKOVAC

Izmenom i dopunom statuta Centra za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“, usvojenom na sednici Gradskog veća, predviđene su promene koje se odnose na imenovanje i razrešenje direktora, njegovu stručnu spremu i dužinu radnog staža, u cilju usaglašavanja sa Zakonom o ustanovama kulture.

Naime, Centra tako više neće imati obavezu prema direktoru kome je istekla funkcija ili koji je razrešen pre isteka roka, u smislu daljeg radnog angažovanja, već će se njegov radni status regulisati u skladu sa Zakonom o radu.

Takođe u cilju usklađivanja sa Zakonom o ustanovama kulture usvojene su i promene statuta Narodne biblioteke „Radoje Domanović“, koje se odnose na postupak raspisivanja i sprovođenja javnog konkursa  za izbor direktora.

Gradsko veće je usvojilo i predlog kolektivnog ugovora kod poslodavaca za zaposlene u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj Leskovac.

PUTNI TROŠKOVI I PRATIOCIMA

Na šestoj sednici Gradskog veća usvojene su odluke kojim se priznaju putni troškovi učenicima sa smetnjama u razvoju i njihovim pratiocima, koji koriste javni prevoz za školsku 2016/2017. godinu. Osnovnoj školi „Bora Stanković“ u Vučju data je sagasnost za zaključenje posebnog ugovora o naknadi troškova prevoza za učenike sa prebivalištem u Čukljeniku, koji u školskoj 2016/201.7 nastavu pohađaju u izdvojenom odeljenju ove škole u Nakrivnju. Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ data je saglasnost za zaključenje ugovora o naknadi troškova prevoza za učenike sa prebivalištem u Gornjoj Jajni i Palikući, dok je osnovnoj školi „Josif Kostić“ data saglasnost za zaključenje posebnog ugovora o naknadi troškova prevoza za učenike sa prebivalištem u Gornjoj Jajni.

Zakonom je predvbiđena obaveza lokalne samouprave da obezbedi sredstva za prevoz, smeštaj i ishranu učenika sa smetnjama u razvoju. Ovim zakonom nije predviđena i obaveza lokalne samouprave da finansira troškove pratioca ovih učenika. Budući da se radi o osetljivoj kategoriji dece, koja često nisu u stanju da sama putuju, Gradsko veće je odlučilo da izdvoji sredstva za prevoz i za pratioce ove dece. Trenutno u školi za osnovno i srednje obrazovanje „11 oktobar“ ima 154 učenika, a u prošloj godini prevoz je koristilo 17 učenika i 15 pratioca, obrazložila je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Odlučeno je i da se Bojani Stanković iz Vine, osobi sa 100 posto oštećenim vidom, priznaju troškovi smeštaja i ishrane u školi za učenike oštećenog vida u Zemunu za školsku 2016/2017. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare