Deljen materijal o značaju vakcinacije

LESKOVAC

Na platou preko puta Leskovačkog kulturnog centra lokalna samouprava je organizovala medijsku konferenciju povodom predstavljanja i podele materijala sa sadržajem o vakcinaciji. O značaju vakcinacije govorila je zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović.

„Danas kada sve vodeće zdravstvene organizacije obeležavaju Dana zdravlja, Grad Leskovac u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama želi da ovu priliku iskoristi i ukaže na značaj imunizacije kao borbe protiv virusa kovid-19. Ove godine globalna kampanja koja prati ovaj važan datum sprovodi se pod sloganom „Gradimo pravičniji i zdraviji svet za sve“. Kovid-19 je snažno pogodio celu planetu, sve slojeve društva, ne poznajući granice niti klasne podele, ali ono gde razlika jasno pokazala jeste spremnost da se taj udar podnese. Ono čega mnogi od nas nisu svesni je, kada govorimo o zaraznim bolestima, da bi istinski zaštitili sve ljude vakcinacija mora da bude masovna, jer samo tako može doprineti postizanju kolektivnog imuniteta.

Republika Srbija i njeno rukovodstvo odgovorno se odnose prema ovom pitanju od samog početka, te je u periodu kada se sve države bore za vakcinu, građanima obezbedila privilegiju da biraju između čak četiri vrste vakcine, a lokalna samouprava je uz koordinaciju sa zdravstvenim institucijama obezbedila i prostor za vakcinaciju. Grad Leskovac je oformio i kol-centar za pružanje svih informacija o nedoumica u procesu informacije, volonteri ovog centra će danas deliti i propagandne letke sugrađanima.

Zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović je naglasila i da je vakcinacija jedini put do konačne pobede i dodala da je počela i vakcinacija u sklopu radnih organizacija, te da je u planu i vakcinacija romske nacionalne manjine.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare