Deda mrazovi pokucali na prozore dečijih klinika sa poklonima

NIŠ

Kako izgleda kada Deda Mraz pokuca na prozor znaju deca koja se leče na dečijim klinikama UKC Niš. U odelima Deda Mraza nalazili su se pripadnici Gorske služne u Nišu, a paketiće je pripremila  Kompanija “Fazi” iz Niša zajedno sa Gorskom službom spasavanja. U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i u cilju osnaživanja novogodišnjeg duha, na krajnje atraktivan način, spuštajući se sa krova zgrade, članovi Gorske službe spasavanja preko prozora su uručili paketiće deci koja se trenutno nalaze na dečijim klinikama Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Na ideju direktora UKC Niš profesora dr Zorana Perišića ovoga puta akcija je proširena na još sedam  gradova , pa su novogodišnje poklone na ovakav način dobila i deca koja se leče na Dečijim klinikama u Pirotu, Prokuplju, Kruševcu, Nišu, Aleksincu, Vranju i Leskovcu.

                         Deda Mrazove koji su pokucali na prozore klinika sa peketićima u rukama dočeli su osmesi mališana obradovani kako poklonima tako i time da im ih je uručio sam Deda Mraz, a jednog trenutka iz soba klinika čuli su dečji glasovi koji su dozivali Deda Mraza pozdravljajući njegov dolazak na taj način.

                        Ova nesvakidašnja akcija organizuje se već četiri godine, kazao je dorektor UKC Niš profesor dr Zoran Perišić.

                        „Kada su prošle godine pripadnici Gorske službe spasavanja prvi put krenula sa ovom akcijom  uz  pomoć naših prijatelja Kompanije „Fazi“, i kada su krenuli da se spustaju  uz pomoć sajli do prozora klinika gde su ih čekali mališani nije bilo nikoga ko je to mogao da posmatra bez nekih emocija.Ove godine smo otišli korak dalje i uradili još više. Kolege iz bolnica u okolnim gradovima sajuga Srbije su me zvale da pitaju  kako smo to uradili, zamolio sam naše prijetalje iz Kompanije „Fazi“ da prošire akciju na jug Srbije. To je   lepota ovakvih trenutaka kada se darivamo i kada deci treba skrenuti pažnju sa problemima koje imaju, imamo prijatelje koji će nam u tome pomoći“, kazao je profesor dr Zoran Perišić i dodao da je deci koja se lekče na dečijim klinikama UKC Niš podeljeno 100 paketića.

                     „To je znak pažnje koju deca moraju stalno da dobijaju. Deca jesu naša  najvažnija grupa ovde kada govorimo o onima kojima treba pomoći“, istako je Perišić naglasivši da Dečijoj klinici treba mnogo toga ali da se radi na tome. Klinika će uskoro dobiti i skener i magnet koji će se koristiti samo u lečenju dece, a uradiće se još mnogo toga da lečenje dece bude još kvalitetnije i brže izvođen.

                      Profesor dr Jelena Vojinović, rukovodilac Klinike za pedijatriju se zahvalila Gorskoj  službi na predivnoj inicijativi koju već godinama sprovode i svima  koji u tome učestvuju.

                       „Za našu decu ovo je veliki dan u  danima koje moraju da provedu ovde. Malog lepog raspoloženja i nade da se raduju nečem boljem donose im Deda Mrazovi u njihovim paketićima. Nažalost ovih  dana Klinika je puna zbog infekcija među decom i veliki broj njih  zahteva hospitalizaciju, a mališanima će ovo puno da znači“, kazala je dr Jelena Vojinović i pozvala sve ljude dobre volje i donatore da pomognu koliko je to u njihovoj moći a svaka pomoć je dobro došla.

                        Uroš Smiljanić, načelnik Gorske službe Niš ističe da  je njima zadovoljstvo da učestvuju u ovakvim akcijama pre svega da bi pokazali mališanima da su uvek tu za njih ukoliko bude  bilo potrebno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare