Dečiji novogodišnji grad i Novogodišnja šuma

NIŠ

Za sve one koji se pred i za same novogodišnje praznike nađu u Nišu ali i za same Nišlije Turistiška organizacija Niš je pripremila bogat praznišni program kako bi svima dolazeći praznici bili još lepši i svečaniji, a na nekom od pripremljenih događaja mogu se nabaviti i ručno rađeni pokloni, a neki od programa imaće i humanitarni karakter.

 

Novogodišnji program u Nišu počinje 27. decembra dnevnim programom u Tvrđavi i na centralnom gradskom trgu.

 

Najmlađe Nišlije uživaće u Dečijem Novogodišnjem gradu u Tvrđavi sa animatorima, brvnarom, životinjama i fijakerom.

                 U isto vreme na Trgu kralja Milina nalaziće se Novogodišnja šuma sa bazarom rukotvorina Nišavskog okruga.

                   Uz muziku i šolju toplog čaja, laganu šetnju i vožnju fijakerom, turisti, gosti i građani mogu uživati u bajkovitoj zimi u Nišu i biti humani jer će se prikupljati prilozi za NURDOR.

                U januaru, na centralnom gradskom trgu biće „Ulica suvenira“ uz prigodnu muziku, mesta za fotografisanje, kuvano vino, rakiju i čaj, niške suvenire.

                 Niš je  poznat je po dobroj zabavi i uživanju. Meraklijska tura je vreme provedeno u kafićima u boemskom Kazandžijskom sokačetu ili nekoj od mnogobrojnih kafana u gradu. U Nišu treba probati burek, roštilj, recelj, domaće vino i rakiju i mnoge druge gurmanluke. Rodni grad prvog hrišćanskog cara Konstantina Velikog prava je istorijska riznica, poručuju iz Turističke organizacije Niš i predlažu svima koji se na kraju ove godine nažu u gradu posetu započnu u Niškoj tvrđavi, koja u svojim kamenim zidovima i unutrašnjosti čuva istoriju Niša dugu dva milenijuma, pose spomenik Ćele-kulu jedinstvenu spomen kosturnicu u svetu, Čegar, Arheološki muzej, Logor, Spomen park Bubanj, Sabornu crkvu…

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare