U novom park u Brzom Brodu zasađeno 180 stabala tuje

NIŠ

 U naselju Brzi Brod uređen je park. Park je sa igralištem i mobilijarom za  decu nedavno izgradilo Udruženje građana “Prijatelji Brzog Broda”, a sada su u saradnji sa JKP “Medijana” nastavili da sa uređenjem ovog protora. Park je obogaćen zelenilom što ovo mesto čini pravom oazom za odmor, a naselju daje sasvim nov, lepši i prijatniji izgled. Posađeno je 10 sadnica crvenih šljiva, a narednih dana biće posađeno i 130 stabala tuja. Meštani su se tokom prethodnih meseci angažovali i preko društveno odgovornih kompanija obezbedili sadnice tuje.

                                    “Počeli smo prvo sa uređenjem parka u kome su postavljene klupe, napravljen je teren za košarku kao i teretana na ovorenom. Otišli smo i korak dalje pa je u parku naprabljen i letnjikovac koji je posebno posečen tokom letnjih meseci kada zavladaju vrućene”, kažu u ovom Udruženju.

                              U ovoj akciji učestvovalo je i Javno- komunalno preduzeće ,,Mediana“, koje je zajedno sa meštanima sadilo drveće. Oni su obezbedili sadnice ukrasne crvene šljive.

                             „Već nekoliko godina se bavimo uređenjem našeg naselja. Kada je u pitanju ovaj park u kojem su zasađene tuje, mi smo sa njegovim uređenjem počeli pre tri meseca i veoma brzo smo ga uredili. Sadnja zelenila je poslednja faza uređenja ovog parka“, kažu u Udruženju „Prijatelji Brzog Broda“.

                      Brzo su stigle i sadnice zahvaljujuči ljudima dobre volje i kompanijama donatorima kojima se pridružilo i JKP “Mediana”, a ovo nije jedina akcija koju ovo preduzeće sprovodi ovih dana. Javno- komunalno preduzeće ,,Mediana“ i u narednom periodu nastaviće da učestvuje u ovakvim akcijama zajedno sa Nišlijama.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare