Deca roditelja sa invaliditetom dobijaju besplatne udžbenike

NIŠ

Učenici roditelja sa invaliditetom, dobiće besplatne udžbenike za narednu godinu prema odluci Grada Niša. Za ovu školsku godinu, roditeljima će biti nadoknađeni troškovi. Besplatne udžbenike i nadoknadu za troškove školovanja mogu dobiti sva deca osnovnih i srednjih škola, čiji roditelji ili jedan od roditelja imaju prvi ili drugi stepen invalidnosti.

                                 „Mi nemamo mogućnosti, niti smemo u godini kada je energetska kriza, kada je godina puna izazova, da ulazimo u jednu vrstu situacije iz koje bi kasnije teško izašli. Sa našim skromnim budžetom nije moguće da sva deca dobiju besplatno udžbenike, ali težimo ka tome. Odluka jeste da pomognemo makar nekim kategorijama roditelja”, kazala je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

                               Ona je spomenula i da može postojati mogućnost, ukoliko bude bilo uslova, donese odluka da od prvog septembra svi prvaci dobiju besplatne udžbenike.

                              Kroz novčanu nadoknadu, roditeljima učenika do četrvtog razreda biće nadoknađeno 10.000 dinara, a za učenike od petog do osmog biće 15.000 dinara. Što se srednjoškolaca tiče, nadoknada je u iznosu od 20.000 dinara.                                Kako bi se otvarilo pravo na ovu pomoć, roditelji moraju da dostave dokumentaciju iz PIO fonda i potvrdu iz škole deteta, Gradskoj upravi za društvene delatnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare