Deca iz Niša na Vaskršnjim čarolijama u Beogradu

NIŠ

Na manifestaciji “Dečije Vaskršnje čarolije” koja će biti održana 24.aprila od 11 do 13 sati u Konaku knjeginje Ljubice u Beogradu učestvovaće i deca iz Niša.

Deca iz Centra tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžić“ u Nišu i ove godine će biti deo manifestacije Dečije vaskršnje čarolije, a na poziv dece beogradske opštine Palilula, koja organizuje ovaj događaj.

„Ovo je druga godina kako deca iz našeg ansambla učestvuju na ovoj manifestaciji“, kaže Miljko Petrović, umetnički rukovodilac Centra.

 „Deca su veoma srećna i spremila su se za ovo takmičenje. Prošle godine je jedno od jaja koje su oslikala naša deca bilo na izložbi u Galeriji RTS-a što je sada dodatna motivacija za naše mališane koji će pokazati svoju kretaivnost u oslikavanju jaja“.

„Deca se raduju i obilasku Belog dvora i da sa decom iz regiona uđu u finale Vaskršnjeg posta i dočeku Vaskrsa“, kaže Miljko Petrović. „Ovo je i prilika da deca oslikavajući uskršnja jaja nauče i šta ona simbolizuju, a na ovaj način neguju i pravoslavne običaje“.  

 Pokrovitelji ove manifestacije su patrijarh srpski Irinej, Skupština grada Beograda i princ Aleksandar II Karađorđević

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare