Dan zaljubljenih u Turskoj: Šta obići?

Približava se 14. februar, Dan zaljubljenih i sasvim je prikladno da se najromantičniji dan u godini provede u jednoj od najromantičnijih destinacija na svetu: Turskoj. Uz mnoštvo postavki, odabrali smo tri najupečatljivija mesta u zemlji, od kojih svi imaju dobra svetske kulturne baštine i ukusne kuhinje.

 Romantični susret u kosmopolitskom gradu: Istanbul

Pored toga što je jedan od najpoznatijih gradova na svetu, Istanbul je jedno od najlepših, očaravajućih okruženja za romantičan vikend. Zadivljujući posetioce beskrajnim osećajem otkrića, Istanbul je jedinstvena destinacija gde vas okružuju pejzaži od kojih zastaje dah i drevne strukture. Pretpostavimo da vi i vaš partner prvi put posećujete grad. U tom slučaju, volećete da započnete dan sa proslavljenim turskim doručkom i istražujete besmrtne zgrade Istanbula jednu po jednu, uključujući veliku Aja Sofiju i Plavu džamiju, palatu Topkapi i cisternu Bazilika. Možete da uživate u SPA i hamam ritualu za dvoje u istorijskom turskom kupatilu i da se izgubite zajedno u senci jedinstvene istorije u ulicama nalik lavirintu… U samoj završnici, možete svojoj voljenoj predstaviti prelepe ručno  dizajnirane radove iz dubina Velikog bazara.

Uradite u Istabulu: Galataport Istanbul, nova gradska atrakcija, nudi niz aktivnosti, od luksuzne kupovine do izložbi moderne umetnosti. Istanbulski moderni, prvi moderni muzej u gradu i sada u upečatljivoj zgradi koju je dizajnirao poznati arhitekta Renco Piano, čeka otkriće.

Iskusite: Obilasci brodom polaze iz mnogih priobalnih naselja, uključujući Eminone, Bešiktaš i Uskudar, a sa vode možete videti Bosfor i zadivljujući horizont Istanbula. Dostupne su i privatne ture brodom, koje pružaju personalizovane usluge za intimniji i udobniji obilazak Bosfora.

Probajte: U Gastrocsiti Istanbulu možete probati najbolja jela turske i internacionalne kuhinje u restoranima sa Michelinovim zvezdicama, uz prekrasan pogled  i tursko vino

Nekoliko dana u zemlji bajke: Kapadokija

  Pozdravljajući posetioce jedinstvenog okruženja, Kapadokija se smatra jednim od najlepših mesta u Turskoj – i na svetu, kao pejzaž vilinskih dimnjaka i stenskih formacija. Kapadokija je jedinstvena destinacija gde parovi mogu da dožive vrhunsku romansu zahvaljujući uzbudjivoj atmosferi ovog područja, slikovitim dolinama i vizuelnoj gozbi vilinskih dimnjaka prekrivenih snegom. Možete se razmaziti u jednom od udobnih pećinskih hotela u regionu, uživati u kuvanom vinu ili turskoj kafi ispred kamina i otkriti poznate podzemne gradove Kapadokije, gde su tragovi civilizacija uklesani u stenu.

Uradite u Kapadokiji: Kapadokija, dom nekih od najlepših ruta za pešačenje u Turskoj, pruža           veličanstven pogled. Poseta čuvenoj dolini ljubavi je obavezna…

Iskusite: Baloni na vrućem vazduhu vam omogućavaju da posmatrate izuzetne pejzaže regiona sa neba.

Probajte: Možete probati turska vina napravljena od grožđa Emir iz regiona, uz lokalne sireve Nigde mavisi (plavi sir) i Divle obruk.

 Dan zaljubljenih pod toplim mediteranskim suncem: Antalija

  Netaknute plaže koje se protežu dokle god pogled seže, drevni gradovi koji osvetljavaju istoriju, i prelepa priroda koja svetluca najlepšim nijansama zelene… Antalija je raj u svako godišnje doba, sa prosečno 300 sunčanih dana godišnje. Čak i zimi, možete istražiti istorijske rute ovog područja, prelepe plaže i drevne ruševine pod toplim mediteranskim suncem. Antalija je poznata po dobrom životu i raznovrsnoj ponudi, od pešačkih ruta do mediteranske ishrane, u kojoj maslinovo ulje ima vodeću ulogu. Luksuzni hoteli sa kvalitetnim uslugama za solo putnike i porodice podižu vaše putovanje na viši nivo.

Uradite u Antaliji: U Antaliji, vekovima starom lučkom gradu, možete se ukrcati na                                         ture brodom iz Kaleičija ili iznajmiti privatnu jahtu za vrhunsko iskustvo.

 Iskusite: U Antaliji možete obići drevne gradove kao što su Perge, Patara i Aspendos i naučiti o dubokoj i legendarnoj kulturi regiona.

Probajte: U modernim i živopisnim restoranima u Antaliji možete ručati omiljene lokalne morske plodove Antalije, kao što su kozice, lignje , hobotnice i uživati u turskim vinima.

(Kraj) AS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare