Prvi međunarodni rukometni meč u Vlasotincu: Kumanovčani bolji od Vlasotinčana

VLASOTINCE


U poprilično hladnoj hali SRC ,,Vlasina” u Vlasotincu, sinoć su malobrojni poklonici rukometne igre po prvi put bili su svedoci jedne međunarodne rukometne utakmice.

Rivali su bili domaći ORK Vlasotince i MRK Kumanovo iz istoimenog grada iz Severne Makedonije. Rukovodstva a i igrači obe ekipe na najbolji način demonstrirali su sve vrednosti sporta, i osnovnu njegovu poruku i misiju sportske igre, a to je stvaranje i širenje prijateljstva između dva grada i dva istorodna sportska kolektiva. Pre početka susreta intonirana su himne obe države a zabeležen je i zajednički snimak igrača i rukovodstva oba kluba. Bez obzira što je ovo bio prijateljski susret, a u isto vreme i kontrolni meč u kome su šansu dobili da se nađu na terenu svi igrači čija su se imena našla u protokolu, sama utakmica je bila puna dinamike i skoro takmičarskog naboja. Gostujuća ekipa bila je bolji rival u toku čitavog meča i sasvim zasluženo stigla do pobede. U početnim minutima igre ORK Vlasotince je bilo bolje i imalo vođstvo, ali kako je vreme odmicalo rukometaši Kumanova su preuzeli igru u svoje ruke i tako pokazali da imaju kvalitetniji igrač kadar i da je njihova pobeda bila potpuno zaslužena. Do početka drugog dela prvenstva treneri obe ekipe imaće dosta vremena da svoje ekipe pripreme na najbolji mogući način kako bi ostvarili zacrtane planove, a to je, za obe ekipe, zadržavanja postojećeg ranga takmičenja u kojima se oba kluba trenutno takmiče i bore za prvenstvene bodove.

  • MRK Kumanove igra u najkvalitetnijem takmičenju naše države u Super ligi i naša ekipa u prolećnjem delu prvenstva igraće u plej autu, gde se nadamo i očekujemo da postignemo rezultate koji će zadovoljiti naše zahteve i prohteve, a to je opstanak u superligaškom društvu naših najboljih klubova, gde za sada dominiraju skopski Vardar i Pelister iz Bitolja, koji su i u nekadašoj Jugoslaviji važili za respektibilne klubove. Inače, rukomet je u našoj zemlji trenutno najpopularniji sport i na utakmicama prisustvuje veliki broj gledalaca, a tu se posebno ističe Bitolj koji ima najbrojniju publiku, što je i u prošlosti tako bilo u nekadašnjoj zajedničkoj državi. Izražavam veliku zahvalnost za iskazanu gostoljubivost naših domaćina iz ORK Vlasotince, koje smo prošle godine ugostili u našem gradu. Verujem i nadam se da ćemo i u vremenima koje su pred nama održavati prisne i prijateljske odnose i da ćemo se družiti na način kako to znaju i umeju istinski i pravi prijatelji, kao što su naša dva kluba – rekao je Miodrag Jovanovski ,,Crni” trener MRK Kumanovo.
    Posebno zadovoljni samom atmosferom i što su ugostili svoje sportske prijatelje, bio je predednik Jovica Jovanović, prvi čovek rukometnog kluba iz grada na reci Vlasini, koji se biranim rečima, najpre, zahvalio gostojućoj ekipi što se odazvala da igra prijateljsku utakmicu sa njegovom ekipom i time još više proširi i produbi prijateljstvo između ova dva kluba.
  • Posebno nam je drago što smo ugostili prijatelje iz Kumanova, gde smo mi letos bili dočekani više nego prijateljski i uveren sam da ćemo i u narednom periodu održavati prisne i prijateljske odnose na obostranu korist odigravanjem utakmica koje će nam biti i kontrolne pred borbe za prvenstvene bodove. I mi kao i oni u prolećnom delu prvenstva ulazimo sa željom i nadom da postignemo takmičarske rezultate na najvišem mogućem nivou i tako ostvarimo naše zacrtane planove, a to je očuvanje postojećeg ranga takmičenja u kome igramo sa zaista velikim brojem klubova koji imaju dugu rukometnu tradiciju, a uz to imaju i veoma dobre i kvalitetne igrače u svojim redovima – kazao je Jovica Jovanović, predsednik ORK Vlasotinca i koji je kao igrač bio član MRK Kumanova i gde je ostavio više nego dobar utisak kao i čovek i kao sportista.
    Posebno beležimo da je u redovima vlasotinačkih rukometaša najviše golova postigao je Nebojša Jocić koji je protivničkog golmana savladao osam puta, a takav istovetni učinak imao je u redovima gostiju Naumov Kostov. Sudije ovog prijateljskog meča bili su Miloš Radojičić i Marjan Stefanović, koji su, takođe, svoj posao obavili na najvišem nivou. Konačan rezultat ovog prijateljskog meča je 26:35 u korist gostiju iz Kumanova. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare