Dan otvorenih vrata u policiji

VRANJE

Policijska uprava Vranje organizovala je Dan otvorenih vrata za buduće policijske službenike.

Veliki broj mladih pratio je prezentaciju o uslovima, načinu i izboru kandidata na konkursu koji je otvoren do 20. jula za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku.

Bila je to plilika da saznaju sve o policijskoj profesiji, selekciji i obuci u Centru za osnovnu policijsku obuku, kao i o svemu što ih očekuje na putu da postanu policijski službenici.

Predrag Marinković, oficir Odeljenja policije u Vranju je podsetio da je na području Grada, poslednji put konkurs bio raspisan 2014. godine.

On je izrazio nadu da će u budućnosti to biti mnogo češće, kako bi svi mladi ljudi imali podjednaku šansu da postanu policijski službenici.

Kada je o uslovima konkursa za ovaj poziv, Marinković je prisutnim kandidatima to pojasnio.

„Kandidati moraju da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, da nemaju manje od 18, a više od 24 godine, da su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju i da poseduju vozačku dozvolu B kategorije“, istakao je Marinković.

Bitno je da kandidat nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi istraga, a mora da ispunjava i kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

„Postupak izbora kandidata sastoji se iz opšteg i specijalističkog lekarskog pregleda, kao i kvalifikacionog ispita koji se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, kao i psiho-testiranja. Nakon toga, ako sve bude u redu, kandidat ide na proveru fizičkih sposobnosti i sa njim će biti obavljen intervju“, kaže Marinković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa Centrom za osnovnu policijsku obuku i uz podšku Misije OEBS, raspisalo je konkurs 20. juna za prijem 351 polaznika.

Konkurs je otvoren do 20. jula.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare