Rehabilituju ulicu kroz Guberevac

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Nakon što je grad pre dve godine finansirao rekonstrukciju 400 metara glavne ulice u Guberevcu,  u jednom od najvećih sela na teritoriji Leskovca, počela je rehabilitacija još jedne deonice, iste dužine , na ovoj saobraćajnici.

 

Investicija je gotovo duplo veća u odnosu na 2016. godinu, jer je, kažu,  put sada u mnogo lošijem stanju.

Lokalna samouprava ne odustaje od namere da sve delove grada posmatra i tretira podjednako, ali i da se radi u kontinuitetu, kako bi sve saobraćajnice, kojima je to neophodno, bile sanirane:

” Ne prekidamo sa realizacijom planova koji se tiču putne infrastrukture ovog dela grada, jer želimo da svi putevi i sve ulice izgledaju lepo, budu uredne i bezbedne za saobraćaj”, rekao je kratko gradonačelnik Goran Cvetanović.

Kolovoz na deonici koja je predmet aktuelnog ugovora, u vrlo je lošem stanju, pa će najpre biti popunjene udarne rupe, a saobraćajnica potom biti presvučena nosećim i završnim slojem  asfalta, objašnjava v.d. direktora JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić:

”  Uredićemo bankine i odvodne kanale. ”Krpljenje” rupa prošireno je i na dodatnih 1.17o metara kroz selo. Radove sa 4,5 miliona finansira grad Leskovac, a izvodi preduzeće ”Perica Jović” iz Vlasotinca. Iako su oročeni na 2o dana, verujem da će nas vreme poslužiti, pa se nadam i bržem završetku.

Predsednik Saveta mesne zajednice Guberevac, Zoran Stanković, zahvalio je gradonačelniku što je održao reč datu pre dve godine, da će, po bezbednost najkritičnija deonica puta kroz ovo selo, biti sanirana:

“Očekujem da će, u narednom periodu lokalna samouprava naći način da, u skladu sa projektom, rekonstruiše i ostale deonice puta, koje su, zbog frekvencije saobraćaja, u prilično lošem stanju. Ne samo brže, već će meštani ovog sela onda, do svojih kuća, odnosno do grada, stizati mnogo bezbednije”, rekao je on,.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare