Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

NIŠ

Filozofski fakultet u Nišu tradicionalno je organizovao Dan otvorenih vrata kako bi se maturanti u neposrednom razgovoru sa profesorima i asistentima upoznali sa uslovima upisa i karakterisitkama studijskih programa ove visokoškolske ustanove.

I ovoga puta veliki broj đaka iz niških, ali i iz srednjih škola iz okolnih gradova, došao je da sazna nešto više o 12 studijskih programa koji trenutno postoje na ovom fakultetu.

Prisutne je pozdravila dekanica prof. dr Natalija Jovanović koja je najavila da se do početka upisnog roka očekuje i akreditacija za 13. studijski program na osnovnim studijama – nemački jezik i književnost. Osim toga, ona je obradovala đake informacijom da će na svim studijskim programima, osim na Psihologiji, biti ukinut test opšte informisanosti, koga se kandidati, tradicionalno, najviše pribojavaju. Novina je i da Filozofski fakultet u Nišu od ove godine uvodi i besplatne antistres radionice za sve kandidate. Na taj način će zaposleni pokušati da olakšaju đacima jedan od najstresnijih perioda u životu.

Student prodekan Miljana Stojanović buduće kolege je informisala o pripremnoj nastavi, prijemnim ispitima, uslovima studiranjima, ali i mogućnostima za praksu, stipendije, studentske razmene, putovanja, kao i o radu Saveza studenata.

Fakultet je ove godine bio domaćin brojnim takmičenjima iz različitih oblasti, a ovom prilikom najboljima su uručene nagrade uz nadu da će i oni od 1. oktobra imati indeks baš ove visokoškolske ustanove.

Da je Filozofski fakultet mnogo više od nastavno-naučne institucije pokazali su mladi glumci, ujedno i studenti ovog fakulteta, koji su sve prisutne oduševili izvođenjem dela predstave „Koštana“.

Uspešno veče zatvorio je zvanični bend Filozofskog fakulteta – Filfak bend, koji takođe čine studenti i koji su napravili odličnu atmosferu. Time su pokazali da studije nisu samo stres i učenje i da je ovo mesto gde se talenat itekako vrednuje i neguje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare