Da li se skrivaju gubici u “Vodovodu”?

 

LESKOVAC

 

U cilju usaglašavanja sa preporukama koje je dala Državna revizorska insitutcija 2014. godine, Skupština grada nije dalo saglasnost  na odluku upravnog odbora JKP „Vodovod“ Leskovac o smanjenju kapitala radi pokrića gubitaka u poslovanju. Gubitak u iznosu  od 204 miliona odnosi se na period od 2005. do 2010. godine, budući da tada nije pribavljena saglasnost lokalne samouprave.

Data je saglasnost na odluku nadzornog odbora ovog preduzeća kojom se odobrava prenos osnovnog sredstva  – rezervoar pitke vode, JKP „Grdelica“, kao i na postupanje JKP „Vodovod“ po preporuci broj 21. Državne revizorske institucije, reč je o industrijskim kolektorima, vodositemu „Barje“ i magistralnom cevovodu od rezervoara u Vučju do fabrike u Porečju.

Neboja Cakić, šef odgorničke grupe SDS, postavio je pitanje šta je bilo sa gubitkom „Vodovoda“ od 204 miliona dinara, budući da su odbornici na prošloj sednici dobili informaciju da je ovo javno komunalno preduzeće poslovalo sa dobitkom od 10 miliona dinara.  Cakić je zaključio da se skrivaju gubici „Vodovoda“. Većina gubitaka nastala je u vremenu kada su preduzećem rukovodili ljudi koji su i sada na vlasti. Cakić je postavio pitanje zbog čega nikada nije rečeno ko je odgovoran za nastale gubitke.

Jelena Spirić, šefica odborničke grupe DS, postavila je pitanje zašto odbornici nisu dobijali izveštaje držane revizorske insitucije i koliki je iznos penala za nepostupanje po preporukama revizora.

BratIsalav Prokopović iz DS-a zatražio je da odbornici dobiju informaciju o tome kakva je struktura gubitaka „Vodovoda“.

Živojin Stefanović, samnostalni odbornik, izneo je stav da su gubici nastali po osnovu povećanja vrednosti kapitala vodosistema „Barje“. To nije gubitak iz poslovanja , već po osnovu primene zakona, rekao je on. Sa ovom tvrdnjom nije se složio Cakić, koji smatra da su gubici iz poslovanja, jer povećanje vrednosti kapitala predstavlja dobitak, a ne gubitak.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare