Zašto poljoprivrednici nisu konkurisali za subvencije?

LESKOVAC

Većinom glasova odbornici su usvojili izmene i dopune programa rada, sa finansijskim planom, Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca.

Nenad Zdravković, odbornik SDS-a, ukazao je na to da većina obećanja iz 2012. godine, u cilju poboljšavanja položaja poljoprivrednika, nije ispunjena. Iako je u budžetu grada za poljorpivredu izdvojeno 100 miliona dinara, sredstva su vraćena u budžet jer nije bilo dovoljno projekata. Zdravković je postavio pitanje zbog čega poljoprivrednici nisu obučeni, kako bi znali da konkurišu sa projektima. Saša Stojanović iz DS-a je postavio pitanje zbog čega je konkurs trajao kratko i kako je moglo da se desi da se sredstva vrate u budžet. „Ovo nije za neusvajanje, već za ostavku“, smatra Stojanović.I Bratislav Perić iz SDS-a rekao je da poljoprivrednici nisu znali da je konkurs raspisan i postavio je pitanje „nije li vlast obavestila samo svoje poljoprivrednike“.

Predsednica Fonda za razvoj poljoprivrede Vesna Nikolić rekla je da je konkurs bio objavljen na sajtu grada i ALER-a, kao i da je javnost o njemu obaveštena putem konferencija za novinare, da poljoprivrednici nisu bili u obavezi da podnose projekte već zahteve, koje su popunjavali uz pomoć stručnih osoba iz ALER-a.

Nenad Zdravković smatra da to nije dovoljno, već da je trebalo da odgovorni ljudi krenu od kuće do kuće, kako bi se poljoprivrednici upoznali sa svim informacijama vezanim za konkurs.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare