Arsić: Očekivali smo pomake

BUJANOVAC

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić kaže za JUGpress da bitnije razlike, u odnosu na ranije godine , u obeležavanju Dana albanske zastave nema i da veruje da će državni orgnai i ovoga puta preduzimati  zakonske mere.

 

„Činilo se da će biti nekog pomaka, bar je to nagovestavala nedavna konferencija o integraciji Albanaca i impelmentaciji sporazuma na jugu Srbije. U jednoj od tih preporuka bilo je da se Nacionalni savet Albanaca obaveže da izradi simbol  te nacionalne manjine.“, rekao je Arsić koji navodi da takva inicijativa postoji unazad pet-šest godina.

On sve manji broj gradjana prilikom siticanja albanske zastave tumači time da su „ljudi shvatili da se od zastave ne živi“.

„može da se sakupi nešto malo političkih poena, ali više ne kao što je to ranije bilo. Ljudi sada traže egzistenciju , traže mogućnosti da žive“, rekao ej Arsić koji se „nada“ da će to „jednom uvideti i albanski lideri.

On smatra da ovaj dogadjaj ne uznemirava Srbe u Bujanovcu.

 

Arsiq: Kemi pritur progres
NGA AUTORI: JUGPRESS, 28 nëntor 2016
BUJANOC
Nënkryetari i Komunës së Bujanocit, Stojança Arsiq thotë për JUGpressin se nuk ka dallimet esenciale në krahasim me vitet e mëparshme, në festimin e Ditës së flamurit shqiptar dhe beson se organet shtetërore edhe këtë herë do të ndërmarrin veprime ligjore.

“U duk sikur do të ketë ndonjë përparim, së paktën këtë e ka paralajmëruar para pak kohe, konferenca mbi integrimin e shqiptarëve dhe implementimin e marrëveshjes në jug të Serbisë. Në njërën nga këto rekomandime ishte që Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve të angazhohet për ta bërë simbolin e kësaj pakice kombëtare”, ka thënë Arsiq i cili thotë se iniciativa e tilla ekziston në pesë ose gjashtë vitet e fundit. Numrin gjithnjë më të vogël të qytetarëve në ngritjen e Flamurit shqiptar, e interpreton me atë se “njerëzit e kanë kuptuar se nuk jetohet prej flamurit”, “mund të mblidhen disa poena politike, por jo më si ka qenë më herët. Njerëzit tani kërkojnë ekzistencë, kërkojnë mundësi për të jetuar”, ka thënë Arsiq, i cili “shpreson”se këtë “një ditë do kuptojnë edhe liderët shqiptarë.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare