DA LI JE SIGURNA KUĆA SIGURNA?

LESKOVAC

Nakon višemesečne izgradnje završena je prva faza radova  na adaptaciji zgrade u Mlinskoj ulici, gde se ranije nalazila redakcija Naše reči, a gde će sada biti smeštena takozvana Sigurna kuća. Ostalo je da se prostor od 250 kvadrata opremi nameštajem, za šta se očekuje pomoć donatora, piše najnoviji broj Nove Naše reči i postavlja pitanje koliko je Sigurna kuća sigurna, kao i zbog čega lokalna vlast nije tražila pomoć od fondacije B92, nego je ceo projekat finansiran iz gradskog budžeta, piše u današnjem broju leskovački nedeljnik Nova Naša reč.

Preseljnje pijace kod stare autobuske stanice na nekadašnju kinesku pijacu počeće u ponedeljak. Preseljenje je izavalo nezadovoljstvo i proteste zakupaca tezgi, ali je nakon razgovora sa rukovodstvom grada i „Pijace“ dogovor postignut, piše Nova Naša reč.

Nova Naša reč u ovom broju piše o donaciji „Lukojla“ Ustanovi za starije i odrasle, Školi dijalize koja je ove godine održana na Pašinoj česmi i akciji prikupljanja knjiga za školske biblioteke, koju „Alfa“ banka sprovodi u nekoliko gradova Srbije.

Leskovački bioskop ponovo je počeo da radi, nakon digitalizacije koju su finansirali Fond Saveta Evrope za podršku kinematigrafiji, grad Leskovac i Filmski centar Srbije.

Iz poljoprivrede leskovački nedeljnik piše o prolećnoj setvi, koja se privodi kraju, i stanju ozimih useva.  Ovaj broj obrađuje više tema iz oblasti zdravstva, o tome šta je to karcinom jajnika i kako ga prepoznati, radu Savetovališta za trudnice i obeležavanju dana borbe protiv side.

Nova Naša reč piše o tome kako je u Leskovcu obeležena Noć muzeja, o izložbi grnčarije u ovoj ustanovi, aktivnostima Škole za tekstil i dizajn, i  prenosi priču o generaciji maturanata 1960, koji će krajem meseca obeležiti godišnjicu svoje mature.

Pored redovnih rubrika iz sporta i priča o starom Leskovcu, ovaj broj donosi nastavak feljtona o četničkom pokretu, a tu je i priča o talentovanoj devetogodišnjoj Julijani Rakić koja je na međunarodnom festivalu osvojila treću nagradu za film.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare