CVETANOVIĆ POTPISAO DONORSKU KARTICU

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je potpisao donorsku karticu u okviru obeležavanja Svetskog dana bubrega koji je orgnaizovala lLeskovačka Služba nefrologije sa Centrom za dijalizu,

Načelnik ove službe primarijus  dr Miomir Prokopović rekao je da je slogan  ovogodišnjeg obeležavanja sverskog dana bubrega „Bolesti bubrega kod dece-sprečimo na vreme”.

“MI želimo da na ovaj način upozorimo širu javnost na činjenicu  da bolesti bubrega utiču na milione ljudi širom sveta, uključujući i decu koja mogu biti u riziku od bolesti bubrega u ranom uzrastu”, rekao je Prokopović.

On je istakao važnost redovne kontrole nivoa šešera u krvi I krvnog pritiska  kao mogućih uzročnika oboljevanja bubrega.

P3100353 P3100345

Llekari i zdravstveni saradnici iz Službe nefrologije sa Centrom za dijalizu Opšte bolnice u Leskovcu , organizovali su  stručna predavanja za lekare i zdravstvene radnike  o bolesti  bubrega.

Organizovana je I kampanja u toku koje su lekari  i drugi zdravstveni radnici razgovarati sa svim zainteresovanim građanima o očuvanju zdravih bubrega i opšteg zdravlja.

Gradjanima su  lekari i sestre  merili  pritisak i određivali  nivo šećera u krvi  u holu Leskovačkog kulturnog centra (LKC).

U okviru obeležavanja  Svetskog dana bubrega  2016  vodjena je I kampanja   o važnosti transplantacije organa  kao i potpisivanje „donorskih kartica.
Obeležavanje „Svetskog dana bubrega 2016“ OB Leskovac  organizovano je zajedno sa Domom Zdravlja Leskovac, Zavodom za javno zdravlje Leskovac i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare