CVETANOVIĆ OBILAZIO GRADILIŠTA

LESKOVAC

 

U toku je izmeštanje instalacija i rekonstrukcija dela vodovodne mreže u zoni kružne raskrsnice ulice Niške i bulevara Nikole Pašića u dužini od 105 metara i izmeštanje kanalizacione mreže u dužini od oko 50 metara.

Vrednost ugovora je oko 5 miliona 250 hiljada dinara, a izvođač radova je „Poslovnost“ doo Niš. Rok za izvođenje radova je 30 dana.

Ovu lokaciju, kao i još nekoliko gradilišta, obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.

Na ovoj rasksnici ukrštaju se državni put drugog reda A sa gradskom saobraćajnicom i, po izveštaju saobraćajne policije, ovde je bilo više saobraćajnih nezgoda u odnosu na ostalu teritoriju grada. Upravo zbog toga, izgrađena je kružna raskrsnica u okviru periodičnog održavanja državnih puteva, uz pomoć nadležnog ministarstva i „Puteva“ Srbije.

Cvetanović je obišao i  ulicu 28. marta, gde se izvode radovi na pojačanom održavanju.

Vrednost ugovora je oko 27 miliona 430 hiljada dinara, i to je najveći projekat u 2015. godini iz oblasti periodičnog održavanja na teritoriji grada. Izvođač radova je „Maki plast“ iz Togočevca. Dužina saobraćajnice je 650 metara.

U okviru ovog projekta predviđeni su radovi na pojačanom održavanju kolovoza i trotoara, na rešavanju odvodnjavanja, kao i na postavljanju nove saobraćajne signalizacije i opreme. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.

U toku su i radovi na pojačanom održavanju ulice Babičkog odreda – 2, u centru grada.

Vrednost ugovora je 3 miliona 500 hiljada dinara, a izvođač radova, „Vodogradnja“ doo iz Pukovca, ima obavezu da radove završi za 30 kalendarskih dana.

Projektom je predviđeno pojačano održavanje gradske saobraćajnice u dužini od oko 350 metara: rušenje betona i asfalta na delu trotoara, nivelisanje šaht poklopca i vodovodnih kapa, skidanje sloja asfalta glodalicom, izrada ravnavajućeg i habajućeg sloja. U ovoj ulici živine svetiljke zamenjene su svetiljkama u led tehnologiji.

U toku 2015. godine nastavljeni su radovi na uređenju hrama Svetog Simenona Mirotočivog u Dubočici.

Ugovor sa izvođačem, AD „Standard“, zaključen je između ALER-a i Crkvene opštine Leskovac  3. novembra tekuće godine i odnosi se na izvođenje elektro radova i radova na unutrašnjem malterisanju hrama.

Predračunska vrednost radova, koji treba da budu završeni za 70 kalendarskih dana, a najkasnije do 11. januara 2016, je 5 miliona dinara.

Time će se, nakon 10 godina izgradnje, stovriti  uslovi da crkva i vernici u potpunosti koriste ovaj objekat tokom cele godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare