Cvetanović najavio: A za Novu godinu lutrija

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da grad planira organizaciju novogodišnje proslave na Širokoj čaršiji.

„Uvek je dilema kako to organizovati. Uvek će biti pristalica koji će podržati jedan ili neki drugi elemenat. Recimo, znamo da će nastup Zdravka Čolića u Kotoru biti plaćen 140.000 evra, znamo da je svojevremeno pre kovida Ceca tražila 100.000 evra… Smatramo da su to enormno velike cene i potraživanja za sredine kakav je Leskovac za novogodišnje dočeke, a tada su cene 3-5 puta veće nego realne. Vranje, recimo, svake godine umesto dočeka daje novac za decu obolelu od mallignih bolesti, što će biti zabranjeno prvi put kad im dođe državni revizor. Mi smo svake Nove godine imali prijem za direktore, novinare, a onda smo tu sumu, koja je nekih 100.000 dinara, usmerili takođe tamo i dobili kaznu od državnog revizora, jer je to zakonom zabranjeno. Ove godine ćemo tu sumu preko skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga usmeriti ka toj deci. Ove godine bićemo izuzetak u odnosu na Srbiju. Imaćemo lokalnu grupu koja neće ništa ili će koštati simbolično, biće tu trubači i klasično posluženje – čaj, kuvana, rajia, vino… Biće i besplatna lutrija, iz gradske kase namenićemo 600.000 dinara u tu svrhu. Još nije sve definisano, ali otprilike će 200.000 dinara biti za televizore i nešto slično tome, 200.000 za kućne aparate i još 200.000 nešto takođe u tom obliku. Cilj je da što više građana obradujemo i iznenadimo, a uspeli smo da obezbedimo i preko raznih turističkih organizacija vikende za dve osobe u raznim mestima Srbije, kao i poklone raznih firmi iz Leskovca. Lutrija je besplatna, a delimo stotinak nagrada.“

Cvetanović je rekao da će možda grad napraviti kompenzaciju, pa organizovati doček za Srpsku Novu godinu, kada su cene izvođača znatno niže, ali se osvrnuo i na upotrebu pirotehničkih sredstava u novogodišnjoj noći i pozvao sugrađane da, ako već nabavljaju pirotehniku, da to čine kod ovlašćenih prodavaca.

PIROTEHNIKA: KO JE NADLEŽAN, POLICIJA ILI RODITELJI?

Na pitanje novinara JUGpressa zašto nije, kao komandat Štaba za vanredne situacije, naložio policiji da sprečava ilegalnu prodaju na svakom čošku pirotehničkih sredstava što je zabranjeno uakonom inače, Cvetanović je rekoa da s eon “ne bi usudio” da naredi sprečavanje ali je pozvao roditelje da “vode računa”.

„Posebno molim roditelje da ne dozvole da mala deca rukuju s tim, jer je to opasno po zdravlje. Pozivam i policiju da spreči nelegalnu prodaju tih sredstava, što je uostalom i posao kojim se oni uvek bave. Ali, pre svega roditelji moraju da vode računa o svojoj deci koja upotrebljavaju ta pirotehnička sredstva,“ smatra Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Povraća mi se od tebe
Povraća mi se od tebe
2 godine pre

“”Vranje, recimo, svake godine umesto dočeka daje novac za decu obolelu od mallignih bolesti, što će biti zabranjeno prvi put kad im dođe državni revizor. ” kaže naš prepametni i prepošteni gradonačelnik.
Da je vranjski gradonačelnik delio pare sa pevaljke, kao ti, onda bi sve bilo u redu, jel tako?
Pa jel tebi revizor našo srov nepravilnosti, za dugogodišnju robiju, pa sve ispeglaste?
I sad si ti našo da prozivaš druge za nenamensko trošenje sredstava?

Fuuujjjjj….