Cvetanović i Gašić: Nikad se nismo svadjali

 

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je večeras prijem u Svečanoj sali gradske kuće za delegacije iz Republike Srpske, Makedonije, Bugarske i Srbije, ali i za direktora Bezbednosne – informativne agencije (BIA), Bratislava Gašića.

Povod njihovog dolaska je poseta čuvenoj Roštiljijadi.

“Sa čelnicima gradova i opština koji su danas u poseti našem gradu, Leskovac ima izuzetnu saradnju na polju privrede, ekonomije, kulture, a za neke gradove poput Elin Pelin vezuju nas zajednički projekti prekogranične saradnje. Sa predstavnicima Elina Pelina započeli smo proceduru bratimljenja gradova. Slična procedura pokrenuta je i po pitanju Bijeljine”, rekao je Goran Cvetanović dodavši da će se već sutra na sednici Gradskog veća doneti odluka o uspostavljanju saradnje izmedju Leskovca i Bijeljine.

“Ovakvi susreti su prilika da produbimo partnerstvo, ostvarimo direktne evropske i ekonomske beneficije, da gradimo mostove prijateljstva na uzajamnu korist, ali i obostrano zadovoljstvo”, smatra Cvetanović.

Šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, Mile Pejčić zahvalio se gradonačelniku na pokretanju inicijative radi bratimljenja dva grada i naglasio da Drina nikad ne razdvaja, već spaja. Pozitivan je da će novi korak koji sledi odnosno povelja o bratimljenju poboljšati uslove života u gradovima.

“Našim bratimljenjem ćemo učiniti sve da spojimo i kulturu i tradiciju i vijeru i učinićemo sve u poslovnoj saradnji i ekonomskom boljitku naših gradjana. I Leskovac i grad Bijeljina čine sve ono što je potrebno za bolji život svojih gradjana. Mudro ćemo voditi svoju gradnju”, konstatovao je Pejčić.

Odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa o navodnoj svadji izmedju Cvetanovića i Gašića, gradonačelnik Leskovca  ističe da je Bratislav Gašić bio jedan od najboljih gradonačelnika Kruševca i da je više puta dolazio u Leskovac i pokretao inicijative za menjanje grada. Takodje, dodaje i da se zalagao kako bi vojnici i oficiri imali bolje uslove za život.

“Leskovac ima već nekoliko fabrika, dok u Kruševcu nekoliko decenija nije bilo fabrika i potpuno je logično da Aleksandar Vučić koji mora da gleda sve gradove i opštine na podjednak način se složi. Ta fabrika je otišla u Kruševac, druga će doći u Leskovac i mislim da je to jedino ispravno. Naš privatni odnos je uvek bio na visokom nivou, a borba za svoje gradove nastaviće se i dalje”, zaključio je Cvetanović koji je potom Gašiću uručio poklon.

Komentarišući pitanje novinara, Bratislav Gašić je samo dodao da se gradonačelnik i on nikada nisu ni svadjali.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare