Crveni krst donirao pedeset paketa za novorodjene bebe

 

LESKOVAC

U okviru nedelje Crvenog krsta, koja se svake godine obeležava od 8. – 15. maja jedna od organizovanih akcija je i „Paketi za novorođenu bebu“ na neonatalnom odelenju leskovačke Opšte bolnice.

„Sve bebe koje budu rođene ove nedelje dobiće poklon paket“ kaže Nebojša Cakić i dodaje da je pripremljeno 50 paketa koji će biti deljeni i nakon isteka „Nedelje Crvenog krsta“, odnosno dok se ne podele svi paketi.

„Ova akcija je bila organizovana na teritoriji čitave Srbije, ali poslednjih godina zbog nedostatka finansijskih sredstava ona se više ne održava na taj način, ali mi kao Gradski odbor Crvenog krsta smatramo da je to veoma značajno za naš grad. Mi smo kao opština opterećeni smanjenim natalitetom, ali i ekonomskom migracijom stanovništva, pre svega mladih ljudi. Upravo zbog toga smo nastavili da održavamo ovu akciju upozoravajući na taj način i sve državne organe koji treba da se bave ovim problemom.“

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević zahvaljujući se Gradskom odboru Crvenog krsta na donaciji rekao je da se nada da će u narednom periodu još neke organizacije na ovaj način podsticati natalitet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare